program teatru radiofonic 2016

program teatru radiofonic

Bun găsit la ediţia cu numărul 100 a Revistei Teatrului Naţional Radiofonic în format multimedia! 

Difuzată, pentru întîia oară, la Radio Romînia Cultural, la 8 august 1990, Revista Teatrului Naţional Radiofonic este o emisiune publicistică de actualitate teatrală, cu rol informativ şi de promovare a producţiilor Teatrului Naţional Radiofonic şi a evenimentelor teatrale în care este implicată Redacţia Teatru. Revista Teatrului Național Radiofonic este o emisiune de tradiție a Radioului, care, iată, împlineşte, în această vară, 26 de ani. Echipa de realizatori ai emisiunii este formată din: Domnica Ţundrea, Irina Soare, Costin Manoliu și Magda Duţu, care este și producătorul  acestui proiect. Din octombrie 2013, emisiunea poate fi accesată online pe site-ul Teatrului Naţional Radiofonic şi, din 2 noiembrie 2013, în format multimedia, în Revista Teatrală Radio, grație colegului nostru Costin Tuchilă, coordonatorul acestei publicaţii online.  

premiera tnr

coperta cd pov alfabetului pusa roth ion andrei puican

Grafică CD: Ion Andrei Puican

Teatrul Naţional Radiofonic pentru Copii vă invită să ascultaţi, în premieră absolută, la Radio România Cultural, duminică, 3 iulie, de la ora 9.00, Povestea alfabetului, scenariu de Puşa Roth, regia artistică: Vasile Manta. Audiția cu public a spectacolului va avea loc luni, 27 iunie 2016, ora 11.00, la Hotel Ramada Majestic din București (Calea Victoriei nr. 38-40). Intrarea este liberă.

Mai multe detalii ne oferă colegul nostru, Costin Tuchilă, redactorul spectacolului.

biografii memorii tnrLa Radio România Cultural, în fiecare dimineaţă, de la ora 5.00, vă invităm să ascultaţi spectacole-document, în fluxul „Biografii, memorii”. În perioada 27 iunie–10 iulie, se vor difuza biografiile unor titani ai culturii universale dar şi povestea capodoperelor pe care aceştia le-au dăruit umanităţii. Iată, în ordine, montările programate:

Luni, 27 iunie: Manon Lescaut. Scenariu radiofonic de Elsa Grozea

Marţi, 28 iunie: Povestea vieții lui Charlie Chaplin. Scenariu radiofonic de Flavia Buref

Miercuri, 29 iunie: Alphonse Daudet: Tartarin din Tarascon. Scenariu radiofonic de Elsa Grozea

Joi, 30 iunie: Anton Pann: Povestea vorbei. Scenariu radiofonic de Radu Albala

Vineri, 1 iulie: Henry Alain Fournier. Cărarea pierdută. Scenariu de Eugen B. Marian

Sâmbătă, 2 iulie: Balzac în papuci – după volunul de mărturii cu acelaşi titlu, de Léon Gozlan. Scenariu radiofonic de Elsa Grozea

Duminică, 3 iulie: Giacomo Leopardi. Scenariu radiofonic de Dan Amedeo Lăzărescu

Pablo Casals

Pablo Casals

Luni, 4 iulie: Pablo Casals – Convorbiri. Scenariu radiofonic de Elena Petrovici

Marţi, 5 iulie: Virginia Woolf – Jurnalul unei scriitoare. Scenariu radiofonic de Maria Cordoneanu

Miercuri, 6 iulie: Alfred de Vigny. Scenariu radiofonic de Petre Dincu

Joi, 7 iulie: Anna Franck – Jurnal. Scenariu radiofonic de Doina Ciurea

Vineri, 8 iulie: Samuel Pepys – Jurnal. Scenariu radiofonic de Lucian Sârbescu

Sâmbătă, 9 iulie: Emmanuel de Martonne. Evocare de Noe Smirnov Duminică, 10 iulie: Borges despre Borges. Scenariu radiofonic de Georgeta Adam.

Coordonator de proiect: Magda Duţu.

povestea-vorbii-anton-pann-1852

Povestea vorbei de Anton Pann, ediție din 1852

Vă oferim un fragment din spectacolul dedicat uneia dintre cele mai importante figuri paşoptiste: scriitorul, folcloristul, publicistul și compozitorul Anton Pann. Scenariu de Radu Albala. Spectacolul radiofonic se bucură de prezenţa, în fruntea distribuţiei, a inegalabilului Octavian Cotescu. Înregistrarea a fost realizată, în anul 1974, de regizorul Dan Puican si se va difuza, în reluare în ultima zi a lunii iunie, de la ora 5.00, la Radio România Cultural.  

Alte recomandări din programul Teatrului Național Radiofonic în perioada 26 iunie–10 iulie 2016, fragmente audio-video din spectacole în noua ediție a Revistei Teatrului Național Radiofonic. Realizator: IRINA SOARE.

Pentru noua ediție multimedia, cu numărul 100, a RTNR, accesați pagina Revista Teatrului Național Radiofonic 1.

Edițiile anterioare ale Revistei Teatrului Național Radiofonic, din perioada 4 noiembrie 2013–28 septembrie 2014, 28 septembrie 2014–5 iulie 2015, 5 iulie 2015–3 aprilie 2016 pot fi citite în pagina Teatrul Național Radiofonic, secțiunile Revista Teatrului Național Radiofonic 4, Revista Teatrului Național Radiofonic 3, Revista Teatrului Național Radiofonic 2.

revista-teatrului-national-radiofonic-multimedia1

siglA RTNRRevista Teatrului Național Radiofonic este singura emisiune publicistică de actualitate teatrală, cu rol informativ şi de promovare a producţiilor Teatrului Naţional Radiofonic şi a evenimentelor teatrale în care este implicată Redacţia Teatru.

Pe acest site găsiți informații la zi, comentarii, cronici de teatru radiofonic, sinteze referitoare la istoria teatrului la microfon, emisiuni de teatru și fragmente audio-video din spectacole radiofonice.

Următoarea ediție a Revistei Teatrului Național Radiofonic va apărea sâmbătă, 9 iulie 2016.

logo revista teatrala radio

Vezi: arhiva Revistei Teatrului Național Radiofonic

costintuchilaREVISTA TNRalfabet si teatru,anton pann,costin tuchilă,dan puican,george marcu,irina soare,leopardi,louise doutreligne,octavian cotescu,pablo casals,povestea alfabetului de pusa roth,revista teatrului national radiofonic editia 100,semnat pombo,vasile manta
Bun găsit la ediţia cu numărul 100 a Revistei Teatrului Naţional Radiofonic în format multimedia!  Difuzată, pentru întîia oară, la Radio Romînia Cultural, la 8 august 1990, Revista Teatrului Naţional Radiofonic este o emisiune publicistică de actualitate teatrală, cu rol informativ şi de promovare a producţiilor Teatrului Naţional Radiofonic şi...