rodica popescu viata de cimitir new york

Spectacolul Viață de cimitir la ICR New York

Joi, 21 februarie 2014, de la ora 19.00, în Sala Auditorium a Institului Cultural Român de la New York va avea loc un spectacol susținut de Rodica Popescu Bitănescu, în care va interpreta roluri de comedie din galeria dramaturgiei naţionale, de la Ion Luca Caragiale şi Vasile Alecsandri, la Tudor Muşatescu.

rodica popescu bitanescu la new york

Actriţa va aminti şi va povesti invitaţilor care o vor primi în Sala Auditorium de la New York despre rolurile jucate de ea în filmele Ministerul comediei, Tăticul, Patima, Avocatul, Secretul lui Nemesis, Căsătorie cu repetiţie, Coana Chiriţa, Harababura, Colierul de turcoaze, Premiul întâi, Iarba verde de acasă, Ciocolata cu alune, Dumbrava minunată, Sosesc păsările călătoare, Am o idee, Aripi de zăpadă.

rodica popescu bitanescu foto zoltan lorencz

Rodica Popescu Bitănescu. Foto: Zoltan Lorencz

După comediile Cinci femei în tranziție și Încă e bine, Rodica Popescu Bitănescu a scris și regizat piesa, cu un titlu paradoxal, Viață de cimitir (comedie romantică), pentru un spectacol de umor negru și de thriller comic care amestecă, spre hazul continuu al spectatorilor, în spirit carnavalesc, personajele de pe lumea aceasta și lumea cealaltă.

actori romani de conedie rodica popescu bitanescu

Viaţă de cimitir este o comedie romantică fără accente morbide. Dimpotrivă. E o piesă optimistă, o invitaţie la bucuriile existenţei şi la iubire, la adâncirea relaţiilor dintre cei care fac parte din aceeaşi generaţie, familie şi grup de prieteni, sub semnul speranţei în bine, de dragul frumosului şi iubirii.

Piesa s-a jucat și se joacă cu mult succes la Teatrul „Ion Creangă” și în sala de teatru de pe strada Lipscani. Spectacolul se derulează în hohotele de râs ale audienţei de mai mulți ani cu sala plină. La București, trebuie să aștepți luni de zile ca să-ți poți cumpăra un bilet la acest spectacol, despre care afli la casa de bilete că este sold out. Așa că vă invităm să-l vedeți la New York!

viata de cimiitir rodica popescu

Distribuția spectacolului este formată din: Rodica Popescu Bitănescu, în rolul Doamnei cu coasa, Radu Solcanu, Tânărul viu, Ioana Mărcoiu, Tânăra fată care a murit, Irina Cărămizaru, Tânăra vie, Răzvan Hîncu, Bunicul de pe lumea cealaltă. Regizor tehnic, sufleur, sonorizator, mașinist și recuziter este Mircea Ștefan Bitănescu.

actrita rodica popescu bitanescu turneu new york

ICR New York a programat cu prilejul acestui mic turneu trei spectacole având-o în centrul lor pe actriţa care e suficient să-şi pună într-un fel anume o pălărie pe cap sau mănuşile pe mână ca publicul să se cutremure de râs. Rodica Popescu Bitănescu e un fel de rege Midas menit să transforme tot ce atinge, cuvânt sau gest, nu în aur ci în hohote de râs. Iar râsul este mai mult decât un lingou de aur în viaţa noastră. Cu piesele Cinci femei în tranziţie şi Încă e bine, Rodica Popescu Bitănescu a demonstrat că poate crea spectacole de teatru care se joacă cu casa închisă.

teatrul la icr new york

Sâmbătă, 22 februarie 2014, de la ora 19.00, spectacolul Viață de cimitir va fi prezentat la 150 Public School Auditorium (40-01 43 Avenue, Sunnyside, NY 11104), iar duminică, 23 februarie 2014, de la 17.00, Rodica Popescu Bitănescu și actorii din distribuția spectacolului Viață de cimitir se vor afla în dialog cu membrii Cenaclului Literar „Mihai Eminescu” la Restaurantul Bucharest (4345 40th St, Sunnyside, NY 11104).

Comunicat al ICR New York

costintuchilaȘTIRIamerica,femei de tranziție,icr new york,mari actori de comedie,rodica popescu bitănescu,teatru românesc,turneu new york rodica popescu bitanescu,viata de cimitir
Spectacolul Viață de cimitir la ICR New York Joi, 21 februarie 2014, de la ora 19.00, în Sala Auditorium a Institului Cultural Român de la New York va avea loc un spectacol susținut de Rodica Popescu Bitănescu, în care va interpreta roluri de comedie din galeria dramaturgiei naţionale, de la...