de RALUCA NIȚĂ

roman polanski le bal des vampires paris

Pe vremea filmului  The Fearless Vampire Killers or: Pardon Me, Madam, but Your Teeth Are in My Neck (cunoscut şi ca Dance of the Vampires) din 1967, Roman Polanski nu era nici blond, nici tânăr, nici frumos ca Daniele Carta Mantiglia. Actorul originar din oraşul italian Mantova interpretează la Théatre Mogador din Paris rolul lui Alfred – jucat de actorul şi regizorul polonez în 1967 – din spectacolul Le Bal des vampires, remake sub formă de musical pus în scenă de Polanski la Viena în urmă cu 17 ani.

roman-polanski

Roman Polanski

Un spectacol care până astăzi a fost văzut de peste şapte milioane de oameni şi care încă este în turneu, jucat mereu în limba germană, în ţări ca Germania, ţările din Estul Europei, Japonia, Rusia şi Finlanda. Varianta engleză de pe Broadway (neregizată de Polanski) s-a dovedit un faliment.

le bal des vampires

Este pentru prima dată în ultimii 17 ani când regizorul decide să participe la repetiţiile spectacolului. Timp de două luni la Teatrul Mogador din Paris (templul musicalurilor din Franţa), împreună cu cântăreţii şi actorii producţiei teatrale, s-a repetat non-stop în modul cel mai discret cu putinţă.

 daniele-carta-mantiglia

Daniele Carta Mantiglia

Spectacolul poate fi văzut până la sfârşitul lunii ianuarie sau, în funcţie de cererile publicului, chiar până în luna iulie a anului viitor. Daniele Mantiglia este unicul actor italian din distribuţie, în rolul tânărului asistent al profesorului Abronsius. Cele două personaje pleacă în Transilvania pentru a demonstra existenţa vampirilor. Sosesc la hanul lui Chagal şi descoperă că toţi au la gât lanţuri din usturoi şi cruci în mâini. Decid să viziteze castelul contelui şi să asiste la Balul vampirilor.

le bal des vampires

Le Bal des vampires

În rolul lui Sarah, frumoasa fiică a lui Chagal, interpretată în filmul din 1967 de Sharon Tate, astăzi o regăsim pe Rafaelle Cohen, care interpretează şi binecunoscuta melodie lansată de Bonnie Tyler, Total eclipse of the heart.

Corespondenţă de la Roma

raluca nita

Raluca Niță

Vezi: arhiva rubricii Roma caput culturae de Raluca Niță

Alte articole de Raluca Niță: Compania Ricci/Forte: doi Stanislavski ai anilor 2000  

„Dirty Dancing” devine musical la Milano 

Romeo Castellucci, un regizor care provoacă „în dulcele stil clasic”

Când Falstaff citează din Nietzsche, Kafka şi Orson Welles

Cine sunt noii dramaturgi italieni?

Viaţa lui Aung San Suu Kyi pe scena Teatrului din Ravenna

Peter Brook explorează nuanţele necunoscute ale minţii

costintuchilaȘTIRIbonnie tyler,daniela carta mantiglia,le bal des vampires,raluca niță,roman polanski,sharon tate,theatre mogador paris
de RALUCA NIȚĂ Pe vremea filmului  The Fearless Vampire Killers or: Pardon Me, Madam, but Your Teeth Are in My Neck (cunoscut şi ca Dance of the Vampires) din 1967, Roman Polanski nu era nici blond, nici tânăr, nici frumos ca Daniele Carta Mantiglia. Actorul originar din oraşul italian Mantova interpretează...