premiera tvr salonul nr 6 cehov teatru

Anticipând difuzarea în cadrul serii de teatru TV de luni, 27 aprilie 2015, a ecranizării nuvelei Salonul nr 6 de A. P. Cehov, regizorul Vitalie Lupașcu și-a proiectat filmul în avanpremieră, în cadrul relaxat al sălii Teatrelli. Au fost prezenți, alături de cronicari de teatru și echipa TV, o parte dintre actorii din distribuție: Dan Aștilean, Mihai Dinvale, Ion Haiduc, Natalie Ester, Mihai Răducu, George Lungoci, precum și invitați: actorii Marius Stănescu și Magda Catone, regizorii Dominic Dembinski și Cornel Mihalache, Lorand Turos, membru CNA.   

Proiectie Salonul nr 6           

Proiecția cu Salonul nr. 6 a trecut cu bine de întâlnirea cu primul său public, cel prezent în sala centrului Creart, Teatrelli. În atmosfera elegantă și confortabilă, imaginile filmate de echipa TVR au beneficiat de condiții tehnice speciale care au completat forța interpretării celor doi mari actori – Răzvan Vasilescu și Dan Aștilean, și au sporit bucuria ascultării dialogurilor cehoviene, încărcate de sens și gând. 

Vitalie Lupascu alturi de actori

Mihai Dinvale, Ioana Visalon, Vitalie Lupașcu

A fost un prilej de mulțumire, dar și de întristată menționare a unuia dintre membrii echipei, regizorul de montaj Cătălin Bălan, care a plecat dintre noi la scurt timp după terminarea filmărilor și căruia îi este dedicată producția. 

Actorul Ion Haiduc a evocat, împreună cu regizorul, grelele condiții din locație, unde decorul și perioada cereau ca podeaua să fie acoperită cu un strat gros de paie. Paiele stârneau un praf înecăcios care putea afecta vocile și performanța actorilor. Din fericire, aceasta nu se simte în nici un fel în film, iar dificultățile de pe platou rămân, ca întotdeauna, doar amintiri. 

V Lupascu cu natalie ester

Vitalie Lupașcu, Natalie Ester

Vă invităm să vă convingeți singuri de calitatea și forța interpretării actorilor din distribuție, luni, 27 aprilie 2015, de la ora 20.10, când producția Salonul nr. 6 va fi difuzată în premieră absolută la TVR 2 și TVR HD. Spectacolul va fi difuzat în reluare marți, 28 aprilie 2015, ora 12.10, la TVR 2 și în aceeași zi, la ora 14.00 la TVR HD.

 Comunicat al Casei de Producţie a TVR

Vezi: „Salonul nr. 6” de Cehov, în premieră la Teatrul de Televiziune

Videoclip

logo revista teatrala radio

Vezi: arhiva rubricii Teatru TV

Arhiva rubricii Cronica de teatru tv

costintuchilaAVANPREMIERĂcasa de productie tvr,cehov,creart,Dan Aştilean,Ioana Visalon,răzvan vasilescu,salonul nr 6,teatrelli,teatru tv,vitalie lupașcu
Anticipând difuzarea în cadrul serii de teatru TV de luni, 27 aprilie 2015, a ecranizării nuvelei Salonul nr 6 de A. P. Cehov, regizorul Vitalie Lupașcu și-a proiectat filmul în avanpremieră, în cadrul relaxat al sălii Teatrelli. Au fost prezenți, alături de cronicari de teatru și echipa TV, o...