scoala altfel

La propunerea cadrelor didactice, Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia se asociază proiectului „Școala altfel” derulat la nivel național de către instituțiile de învățământ oferind micuților spectatori o „Săptămâna altfel” de teatru la sediul instituției. În perioada 18–22 aprilie 2016, din programul teatrului face parte spectacolul Povestea lui Muck cel Mic, regia: Todor Valov.

POVESTEA LUI MUCK CEL MIC 

Povestea lui Muck cel Mic este o poveste moralizatoare a modului în care aspectul exterior al omului nu se potrivește întotdeauna cu conținutul, cu sufletul și calitățile sale, precum gândirea, inteligența, bunătatea, compasiunea, corectitudinea… Trebuie să reamintim că noblețea naturii umane și puritatea spirituală a omului sunt virtuți care trebuie respectate nu numai în timpul romantismului european, al cărui reprezentant este Wilhelm Hauff. Aceste valori umane sunt veșnice. Totuși, în timpul nostru, ele au devenit vagi, fiind mereu supuse agresiunii și cruzimii, fapt dezumanizant pentru societate. De aceea, credem că subiectul este binevenit și necesar pentru atenția publicului, mai ales pus în scenă prin intermediul teatrului de păpuși, spațiu ludic și cu evidente funcții educative.

Spectacolele au loc la sediul teatrului după cum urmează:

Luni, 18 aprilie, ora 10.00, 11.00
Marți, 19 aprilie, ora 10.00, 11.00
Miercuri, 20 aprilie, ora 10.00, 11.00
Joi, 21 aprilie, ora 10.00, 11.00
Vineri 22 aprilie, ora 09.00.

costintuchilaPROIECTEmuck cel mic,scoala altfel,teatrul prichindel alba iulia
La propunerea cadrelor didactice, Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia se asociază proiectului „Școala altfel” derulat la nivel național de către instituțiile de învățământ oferind micuților spectatori o „Săptămâna altfel” de teatru la sediul instituției. În perioada 18–22 aprilie 2016, din programul teatrului face parte spectacolul Povestea lui...