saptamana teatrului tanar buzau buzunarul cu paine teatru de papusi

logo-teatrul-tanar-buzauBuzunarul cu pâine după Matei Vișniec este un spectacol de păpuși marionete pentru adulți. Din nefericire, există încă percepția eronată asupra teatrului de animație, și anume că acesta ar fi dedicat exclusiv copiilor. Cu această situație ne-am confruntat și aici la Buzău, în cea de-a cincea zi a Săptămânii Teatrului Tânăr, unde publicul a fost majoritar alcătuit din copii foarte mici. Acest lucru a fost pe deoparte plăcut, iar pe de altă parte și foarte neplăcut mai ales pentru actori, având în vedere că textul lui Matei Vișniec se încadrează în teatrul absurdului. Din această cauză a fost nevoie de o oarecare cenzură la nivel de limbaj, în primul rând. De asemenea, sala fiind plină de copii gălăgioși, fără astâmpăr, e foarte dificil ca întreaga atenție să se canalizeze pe scenă, să existe o coerență sau un impact al spectacolului.

buzunarul cu paine

În altă ordine de idei, tinerii actori Dan Codreanu, Olga Ioana-Bella, Bettina Schicht, Eliza Păuna s-au străduit și e de apreciat efortul lor de a duce la bun sfârșit reprezentația, într-o astfel de conjunctură, mai ales că spectacolul este pentru o scenă de tip studio. Au reușit să acopere mai mult sau mai puțin agitația din sală, continuându-și firesc jocul.

buzunarul cu paine unatc matei visniec marionete muppets

Buzunarul cu pâine și pregătiri pentru spectacol: Sursa foto: https://www.facebook.com/saptamanateatruluitanar

Este foarte importantă prezența unor astfel de spectacole ale acestui gen de teatru de animație pentru adulți, iar prin Săptămâna Teatrului Tânăr s-a realizat înțelegerea faptului simplu că păpușile nu sunt doar pentru copii.

Loredana Goagă

Detalii despre Săptămâna Teatrului Tânăr Buzău

Cronici de teatru la spectacole din Săptămâna Teatrului Tânăr: Mereu „Aproape” de teatru! de Maria Seiculescu

Săptămâna de teatru de la Buzău e tânără – și „Omul-pernă” la fel! de Loredana Goagă

Săptămâna Teatrului Tânăr. La Buzău s-a spus o anecdotă… de Maria Seiculescu

costintuchilaCRONICA DE TEATRUbuzunarul cu pâine de matei vișniec unact,marionete muppets,păpuși pentru adulți,saptamana teatrului tanar buzau,teatru de animație pentru adulți

Buzunarul cu pâine după Matei Vișniec este un spectacol de păpuși marionete pentru adulți. Din nefericire, există încă percepția eronată asupra teatrului de animație, și anume că acesta ar fi dedicat exclusiv copiilor. Cu această situație ne-am confruntat și aici la Buzău, în cea de-a cincea zi a Săptămânii...