dragobete romeo si julieta tntm

Există un timp ideal pentru iubire? Trebuie să iubești mai ales în anumite zile? E obligatoriu să cumperi flori iubitei  într-o anume zi de februarie?

În 24 februarie sărbătorim Dragobetele, varianta românească pentru Valentine’s Day și, rămânând în spiritul iubirii care, credem noi, trebuie să ne însoțească zi de zi, Teatrul Național din Timișoara propune publicului său, miercuri, 24 februarie 2016, de la ora 19.00, la Studio „Uțu Strugari” un spectacol plin de prospețime: Un Romeo şi o Julieta – Un scandal urban, reinterpretarea uneia dintre cele mai cunoscute povești de dragoste din istoria literaturii.

un romeo si o julieta un scandal urban teatrul national timisoara

Spectacolul este o adaptare a celebrei piese a lui William Shakespeare din perspectiva tinerilor actori Raul Bastean, Cristina Dumitru, Raul Lăzărescu, Ionuț Iova, Denis Hertz, Iulian Cărăbulea, coordonați de cunoscuta actriţă Laura Avarvari. Acestora li se adaugă scenografa Geta Medinski și, nu în ultimul rând, percuționistul Sebastian Hamburger care semnează și sound-designul spectacolului.

scandal urban romeo si julieta

Fotografii din spectacol de Adrian Pîclișan. Sursa foto: Teatrul Național din Timișoara

Adaptarea textului shakespearean mizează pe tinereţe. Pe tinerețea care se aprinde atât de uşor, care iubeşte atât de uşor, care sacrifică şi se sacrifică fără a sta pe gânduri. „Tinerii actori explorează – în interiorul celebrei povești – resorturile inefabile și adesea derizorii care declanșează marile cotituri ale vieții. Mici orgolii, replici lansate de dragul confruntării, pasiuni de-o seară care se complică, gustul pentru risc, toate atributele acestui timp minunat care condimentează și luminează momentele de cădere în banal ale vârstei adulte se transformă în lecții brutale despre consecințe. Acesta e punctul de plecare al spectacolului  Un Romeo şi o Julieta – Un scandal urban, care deplasează accentul poveștii spre aspectul său declanșator”, arată Codruța Popov, consultant artistic al Naționalului timișorean.

Comunicat al Teatrului Național din Timișoara

logo revista teatrala radioVezi: arhiva Teatrul Național din Timișoara

Arhiva rubricii Știri

costintuchilaȘTIRIadaptare shakespeare,shakespeare,studio utu strugari,teatrul national timisoara,Un Romeo şi o Julieta – Un scandal urban
Există un timp ideal pentru iubire? Trebuie să iubești mai ales în anumite zile? E obligatoriu să cumperi flori iubitei  într-o anume zi de februarie? În 24 februarie sărbătorim Dragobetele, varianta românească pentru Valentine's Day și, rămânând în spiritul iubirii care, credem noi, trebuie să ne însoțească zi de zi,...