de ANI BRADEA

revista teatrala radio doi ani de existenta

Cu aproximativ două luni înainte de a-și serba primul an deani bradea rtr existență, Revista Teatrală Radio, un proiect marca Radio România Cultural, se îmbogățea cu încă o rubrică: Cronica de teatru TV. Mai exact, pe 27 august 2014 am avut onoarea să inaugurez noul domeniu cu un material dedicat magistralului spectacol Faust, în regia lui Silviu Purcărete, preluat de la Teatrul „Radu Stanca” din Sibiu.

Și iată-mă azi, când aniversăm doi ani de funcționare neîntreruptă a Revistei, scriind tot cronică de teatru de televiziune, asta după ce-mi petrec serile de luni urmărind piesele difuzate de TVR 2. Îi sunt recunoscătoare pentru găzduire, dar și pentru celelalte materiale de interes, ale căror cititor fidel sunt. Pentru că Ea a crescut în doi ani cât alții în zece, întocmai ca prințesele din povești, adăugând noi rubrici. Și adunând tot mai mulți colaboratori, care scriem despre spectacolele teatrelor din București și din țară, despre spectacolele de teatru radiofonic și teatru tv, articole de sinteză, eseuri, reportaje, evocări, interviuri cu oameni de teatru, cronici ale cărților de teatru, corespondențe din străinătate, despre evenimente și, nu în ultimul rând, materiale de educație teatrală. O lume bogată, imensă, fascinantă, cum e lumea teatrului, se oglindește într-o revistă online, și asta nu e puțin lucru! Sigur meritul principal pentru admirabila formă și consistență pe care o are azi RTR este al realizatorului său, neobosit și mereu prompt în postarea articolelor, Costin Tuchilă, precum și al redactorului șef Attila Vizauer.

revista teatrala radio

La mulți ani realizatorilor, tuturor colaboratorilor, existență îndelungată, dragă Revistă Teatrală Radio! Închei cu (încă) un argument, menit să mă convingă, dacă mai era nevoie, să scriu în continuare în paginile virtuale ale Revistei: înrudirea teatrului cu o mare dragoste, poezia. Unul dintre poeții preferați, Federico García Lorca, spunea: „Teatrul este poezia ce se desprinde din carte și devine omenească”.  Quod erat demonstrandum!

logo revista teatrala radioArhiva rubricii Aniversare

costintuchilaANIVERSAREai bradea,cronica de teatru tv,eseu,federico garcia lorca,pagini virtuale,reportaj teatru
 de ANI BRADEA Cu aproximativ două luni înainte de a-și serba primul an de existență, Revista Teatrală Radio, un proiect marca Radio România Cultural, se îmbogățea cu încă o rubrică: Cronica de teatru TV. Mai exact, pe 27 august 2014 am avut onoarea să inaugurez noul domeniu cu un material...