revista scena ro

A apărut un nou număr al revistei „Scena.ro”.

Numărul 25 al publicației se axează pe Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și pe viitorul cultural al Capitalei.

Mirella Patureau deschide un dialog despre prezențele francofone de la festival și despre scena de teatru franceză aflată într-un moment de schimbare, de trecere de la marile vedete teatrale la multitudinea de forme artistice: dans, circ, teatru de stradă, teatru documentar.

Partenerii de discuție ai Mirellei Patureau sunt George Banu și Jean Pierre Thibaudat, doi observatori de cursă lungă ai teatrului francez, dar și Alexandra Badea. Aceasta este un artist român care funcționează în spațiul francez și care se exprimă ca regizor, autor de texte și romancier.

scena ro nr 25

Dosarul special din acest număr este dedicat ARCUB – Centrul Cultural al Capitalei care împlinește 18 ani și se află într-un proces de redefinire. Mihaela Păun, directoarea instituției în interviu cu Cristina Modreanu, vorbește despre parcursul centrului și despre planurile de viitor. ARCUB își propune să devină un punct și mai important pe harta culturală de la noi și marchează momentul aniversar cu deschiderea unei noi săli de teatru – Hanul Gabroveni din Centrul Vechi.

Nu lipsesc nici din acest număr articolele despre dans și despre festivaluri cu participare internațională, precum și rubricile semnate de Marian Popescu, Saviana Stănescu, Mihaela Michailov, Mirella Patureau, cărora li se adaugă, începând din acest număr, Ionuț Sociu cu rubrica Epistolar, prima scrisoare fiindu-i adresată regizorului Andryi Zholdak.

Toate acestea și multe altele în numărul 25 al revistei Scena.ro.

costintuchilaREVISTE DE TEATRUarcub,circ,dans,festivalul de teatru sibiu,fits 2014,george banu,mirella patureau,nr. 25 revista scena.ro,scena.ro
A apărut un nou număr al revistei „Scena.ro”. Numărul 25 al publicației se axează pe Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și pe viitorul cultural al Capitalei. Mirella Patureau deschide un dialog despre prezențele francofone de la festival și despre scena de teatru franceză aflată într-un moment de schimbare, de...