proiect teatre germane romania

La inițiativa directorului general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, Constantin Chiriac, scenele germane din Sibiu și Timișoara reiau în acest an o îndelungată tradiție constând în schimbul de spectacole între singurele colective de teatru dramatic de expresie germană din România: Secția germană a Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu (TNRS) și Teatrul German de Stat din Timișoara (TGST).

Proiectul este realizat de cele două teatre cu sprijinul organizațiilor din Banat, respectiv Sibiu, ale Forumului Democrat al Germanilor din România.

teatrul german de stat  panica

 Imagine din Panică. Bărbaţi în pragul disperării, Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu

Primul spectacol din cadrul acestui schimb este susținut la Timișoara de către colectivul sibian. Astfel, spectacolul Panică. Bărbaţi în pragul disperării de Mika Myllyaho, o producție a Secției germane a Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, va fi prezentat la Timișoara joi, 24 martie 2016, la ora 19.30 în sala Teatrului German.
Spectacolul beneficiază de traducere în limba română.

neintelegerea

Neînțelegerea, Teatrul German de Stat din Timișoara

TGST va prezenta la rândul său spectacolul Neînțelegerea de Albert Camus, în regia lui Bocsárdi László, pe scena Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, marți, 19 aprilie 2016, la ora 19,30.

Panică. Bărbaţi în pragul disperării poartă semnătura regizorală a lui Daniel Plier. Distribuția îi reunește pe Daniel Plier, Daniel Bucher și Valentin Späth.

Daniel Plier a studiat la Conservatorul din Luxemburg și la Școala Superioară de Artă Dramatică de la Academia Teatrală „Françoise Danell-Pierre Debauche”. Este angajat al Teatrului Național „Radu Stanca”, unde a jucat în spectacole regizate de Radu Afrim, Radu Alexandru-Nica, Alexandru Dabija sau Charles Muller. Din 2015, Plier este șeful Secției germane a TNRS.

Panică. Bărbaţi în pragul disperării este o comedie neagră despre criza reală sau imaginară a bărbatului modern în pragul vârstei mijlocii. Dotat cu un fin simţ al observaţiei, autorul finlandez Mika Myllyaho realizează o cronică a vremurilor noastre pornind de la întrebări precum: ce aşteaptă societatea de la un bărbat, dacă acesta este capabil să îşi recunoască propriile sentimente şi dacă poate fi, în acelaşi timp, sensibil şi competitiv. 

Biletele pot fi achiziționate într-unul din următoarele moduri:
la casieria Teatrului German (str. Alba Iulia nr. 2), orar: marţi – vineri, 10–15 şi 17–19; sâmbătă: 10–15, precum şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor; online pe paginile teatrulgerman.ro şi biletmaster.ro. Interfața online oferă și posibilitatea cumpărării și tipăririi biletelor la calculatorul personal.

Andreea Andrei
Referent de presă, Teatrul German de Stat din Timișoara

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva rubricii Proiecte

costintuchilaPROIECTEalbert camus,daniel plier,teatre germane romania,teatrul național radu stanca,tgst
La inițiativa directorului general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, Constantin Chiriac, scenele germane din Sibiu și Timișoara reiau în acest an o îndelungată tradiție constând în schimbul de spectacole între singurele colective de teatru dramatic de expresie germană din România: Secția germană a Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu (TNRS)...