teatrul german de stat timisoara garana

Luni, 25 august 2014, a început cea de-a treia ediție a Școlii de vară de la Gărâna, un proiect de formare și dezvoltare artistică organizat de Teatrul German de Stat din Timișoara (TGST). 

Proiectul se desfășoară până în 6 septembrie 2014 la Gărâna (județul Caraș-Severin) și constă în organizarea de ateliere cu actori ai TGST și studenți ai secției germane de actorie de la Universitatea de Vest din Timișoara. În cadrul atelierelor se urmăresc dezvoltarea și perfecționarea unor aptitudini precum: capacitatea de comunicare interculturală, actorie și vorbire scenică, antrenament fizic, antrenarea vocii și a corpului, elemente de improvizație și experiment, studiu de rol sau studiu de scenă. 

scoala de vara garana

Ediția din 2014 este coordonată de unul dintre cei mai titrați pedagogi din învățământul superior artistic din România, actorul Miklós Bács, conferențiar universitar la Facultatea de Teatru și Televiziune din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Asistenții proiectului sunt actorii Andrea Gavriliu și Ștefan Lupu, din București.

Școala de vară de la Gărâna a fost inițiată în 2009 de Teatrul German de Stat Timișoara. Până acum au avut loc două ediții, în 2009 și 2010, cu artiști și coordonatori de ateliere din Germania, Statele Unite și România.

garana 2014 tgst

Imagini din atelierele Școlii de vară de la Gărâna, ediția 2014

Proiectul este organizat în parteneriat cu Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernului, precum și cu sprijinul Municipiului Timișoara, al Referentului Cultural pentru Europa de Sud-Est din cadrul Muzeului Central al Șvabilor Dunăreni din Ulm și al Comunei Brebu Nou. 

Andreea Andrei

Referent de presă, Teatrul German de Stat din Timișoara

costintuchilaȘTIRIandreea andrei,caras severin,gărana 2014,scoala de vara garana 2014,stiri din teatru,teatrul german de stat timișoara
Luni, 25 august 2014, a început cea de-a treia ediție a Școlii de vară de la Gărâna, un proiect de formare și dezvoltare artistică organizat de Teatrul German de Stat din Timișoara (TGST).  Proiectul se desfășoară până în 6 septembrie 2014 la Gărâna (județul Caraș-Severin) și constă în organizarea de ateliere cu actori...