premiera scrisori de dragoste catre stalin tntm

Sigla TNTM nouaUnul dintre cele mai titrate texte ale dramaturgiei contemporane va prinde viață joi, 22 mai 2014, de la ora 19.00 în Sala 2 a Teatrului Național din Timișoara: Scrisori de dragoste către Stalin de Juan Mayorga, în traducerea Doinei Făgădar, un spectacol purtând semnătura regizorală a lui Ștefan Iordănescu, în interpretarea actorilor Victor Manovici, Damian Oancea și Mălina Manovici.

scrisori de dragoste catre stalin

Pornind de la întâlnirile ficționale, tragi-comice, dintre autorul celebrei cărţi Maestrul şi Margareta, Mihail Bulgakov, şi „tătucul” Stalin, două personaje ale căror existenţe au avut repercusiuni enorme în istoria şi cultura secolului XX, spectacolul lansează o provocare intelectuală, socială şi artistică acută: cenzura politică a rămas, este sau va fi din nou un subiect de actualitate? Mai are Stalin ceva de spus în secolul XXI? Ce raporturi mai stabileşte astăzi Artistul cu Puterea? Care sunt limitele libertăţii?

premiera teatrul national timisoara

Decorul și costumele, fidele tulburei și, totodată, tulburătoarei atmosfere a anilor 1920, este semnat de Dorothea Iordănescu. Regizorul îi mai are alături în echipa artistică pe artistul video Lucian Matei, compozitoarea Ildiko Fogarassy și light designer-ul Lucian Moga.

Biletele se găsesc la Agenţiile Teatrului Naţional (Agenţia „Mărăşeşti”, str. Mărăşeşti nr. 2 şi Agenţia „Sala 2”, Parcul Civic), care sunt deschise de marţi până duminică, între orele 11 şi 19, precum și online.

 

 

 

 

costintuchilaPREMIERĂjuan mayorga,maestrul și margareta,scrisori de dragoste catre stalin,ștefan iordănescu,teatrul national timisoara,tntm
Unul dintre cele mai titrate texte ale dramaturgiei contemporane va prinde viață joi, 22 mai 2014, de la ora 19.00 în Sala 2 a Teatrului Național din Timișoara: Scrisori de dragoste către Stalin de Juan Mayorga, în traducerea Doinei Făgădar, un spectacol purtând semnătura regizorală a lui Ștefan Iordănescu,...