teatru tv secunda doi

În continuarea demersului de a reașeza pe un loc firesc Teatrul Național de Televiziune, Casa de Producție a TVR vă invită să urmăriți Secunda doi, scenariu de Ernest Fazekas, în regia artistică a lui Constantin Dicu. Muzica originală: Ernest Fazekas, Marius Meragiu. Muzicieni: Ferenc Áron, Vitályos Lehel, Márton Loránt, Tinca Aurel Teddy, Adina Cogarcean. Backing vocals: Fazekas Csilla, Geanina Meragiu. Distribuția: Claudiu Bleonţ, Cătălina Grama (Jojo), Ion Chelaru, Georgiana Vişan, Silvia Coman, Marius Nanău, Nicoleta Rusu, Monica Florescu, Eugen Constantinescu, Constantin Lupescu, Dragoş Roşu, alături de trupa de balet condusă de maestrul coregraf Cornel Popovici.

Echipa tv – Imaginea: Ovidiu Guzu. Montajul: Constantin Marciuc. Scenograf costume: Nicoleta Petrovici. Scenograf decor: Virgil Popa. Producători: Daniela Ciolan, Cătălin Rebengiuc. Producător delegat: Daniela Andriescu. Producător coordonator: Demeter András István.

Premiera a avut loc în 10 noiembrie 2014.

Program de difuzare (orientativ; canalele TVR își rezervă dreptul de a opera modificări în program):

TVR 2 – luni, 29 august, ora 20.10 și luni 5 septembrie 2016 ora 1.10
TVR 3 – sâmbătă, 3 septembrie 2016, ora 20.00
TVR Internațional – duminică, 4 septembrie 2016, ora 18.00

TVR HD – luni 29 august, ora 22.45 și marți, 30 august 2016, ora 14.00.

secunda-doi

Casa de Producție a TVR vă provoacă la o nouă aventură. De această dată însă, vom explora un teritoriu neglijat, pe nedrept, foarte multă vreme. Cheia abordării noastre este dată de policromia şi de polifonia unui minunat univers, acela al teatrului liric. Îmi doresc să fie de bun augur.” – Demeter Andras, coordonator cu atribuţii de Director al Casei de Producţie TVR.

A fost un proiect science-fiction, mi s-a părut la început, şi iată că SF-ul s-a realizat. Este un musical ce tratează sentimente absolut serioase, intime şi contemporane. În spatele acestui proiect sunt instrumentişti, sunt backing vocals, sunt corepetitori… E fascinant să vezi tu, ca şi creator, să vezi o interpretare, o tuşă personală a altui creator, pe ceea ce ai scris tu şi pe ceea ce ai închipuit tu.” – Ernest Fazekas.

Ana şi Marc sunt doi medici care participă la o conferinţă de prezentare a unui produs farmaceutic. Amândoi sunt căsătoriţi, au copii, sunt mulţumiţi, dar parcă le lipseşte ceva… Din prima secundă, Marc o abordează pe Ana şi de aici cei doi încep o serie de conversaţii despre viaţă, familie, monotonie, dor, dorință, superstiţii… Povestea lor se împarte între dorința de a mai trăi o aventură, doar pentru o noapte, și teama de a nu complica lucrurile, de a-i răni pe cei dragi lor. Din aceeași secundă, totul se poate schimba…

tvr secunda-doi 1

Imagini din spectacol. Sursa foto: TVR

Întâlnirea cu Constantin Dicu, cu Jojo, în acest proiect m-a făcut să explorez, să experimentez, să conştientizez că, secundă de secundă, destinul meu poate să ia o altă turnură, că sunt fidel azi unei căsnicii, dar în două secunde întâlnesc pe cineva de care mă îndrăgostesc, că apar în capul meu întrebări: Continui pe drumul ăsta? Mă opresc, mă retrag sau cedez şi fac pasul? Suntem într-o perioadă în care schimbările şi informaţiile ne agresează, ne bombardează şi, undeva, simţim o presiune, am vrea undeva să ne oprim, să spunem: «Stop, nu mai vreau, vreau altceva!» Acel altceva e o căutare, un drum, un demers, care se poate petrece când întâlneşti omul potrivit. Suntem născuţi din iubire, trăim în iubire, în acelaşi timp, capul nostru inventează scenarii, tot felul de relaţii, de posibile desfăşurări ale relaţiei… Şi, totuşi, iubirea între un bărbat şi o femeie e ceva dincolo de cuvânt, dincolo de gând, dincolo chiar de relaţie…”, spune Claudiu Bleonţ despre personajul pe care îl interpretează în Secunda doi.

Teatrul Național de Televiziune este un proiect al Casei de Producție a TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe www.tvrplus.ro. Producător coordonator: Demeter András István.

Comunicat al Casei de Producție a TVR

logo-revista-teatrala-radio3Vezi: Arhiva rubricii Teatru TV 

Arhiva rubricii Cronica de teatru tv de Ani Bradea 

Arhiva Teatru în TVR

costintuchilaTEATRU TVcasa de productie tvr,claudiu bleonț,constantin dicu,secunda doi
În continuarea demersului de a reașeza pe un loc firesc Teatrul Național de Televiziune, Casa de Producție a TVR vă invită să urmăriți Secunda doi, scenariu de Ernest Fazekas, în regia artistică a lui Constantin Dicu. Muzica originală: Ernest Fazekas, Marius Meragiu. Muzicieni: Ferenc Áron, Vitályos Lehel, Márton Loránt, Tinca Aurel Teddy,...