selfie-premiera-penitenciar-t-n-cluj

Teatrul Naţional din Cluj-Napoca anunţă premiera spectacolului Selfiepe un scenariu și în regia Andreei Iacob, proiecții video: mate, care va avea loc în Studioul „Euphorion“, vineri, 23 septembrie 2016, de la ora 18.00. Spectacolul este realizat în parteneriat cu Penitenciarul de Maximă Siguranţă Gherla, Secţia exterioară Cluj-Napoca.

Realizat în parteneriat cu Penitenciarul de Maximă Siguranţă Gherla, Secţia exterioară Cluj-Napoca, Selfie are o distribuţie formată exclusiv din femei private de libertate. Scenariul este unul original, creat pe baza unor poveşti reale din viaţa femeilor din distribuţie, care participă la acest spectacol nu doar jucând, ci şi împărtăşind cu noi fragmente, imagini şi stări din istoria familiilor lor. Astfel, spectacolul va reuni, ca un puzzle, fire din viaţa bunicilor şi a copiilor acestor femei, poveşti-oglindă din trecutul şi din viitorul lor, care le oglindesc propriile vieţi.

selfie-afis

Montarea face parte dintr-o serie de spectacole de teatru realizate în cadrul Penitenciarului Gherla, începând din 2009, cu scopul de a diversifica activităţile dedicate persoanelor private de libertate din sistemul penitenciar şi de a crea un liant între aceste persoane şi cele de „afară“. De fiecare dată, Teatrul Naţional din Cluj-Napoca a fost partener al acestui proiect, astfel încât aceste spectacole au avut câte o reprezentaţie în Studioul „Euphorion“.

Noutatea acestui an o reprezintă faptul că acest spectacol este o producţie a Teatrului Naţional din Cluj-Napoca. Astfel, montarea va intra în repertoriul teatrului şi va avea mai multe reprezentaţii, Teatrul Național din Cluj-Napoca devenind prima instituţie profesionistă din România care îşi asumă un astfel de demers comunitar.

Andreea Iacob

Sponsori ai Teatrului Naţional Cluj-Napoca: Erste Private Banking BCR, Deloitte, Floarea ta, Jolly, Ferro, Wens travel

Parteneri ai Teatrului Naţional Cluj-Napoca: Asociaţia Conexio, Mario Dance Atelier

Parteneri media: Zile şi nopţi, Radio România Cluj, Radio România Cultural, Revista Teatrală Radio, Făclia, Infotrafic – radioul de pe strada ta, Thevents, Clujul de buzunar, Cluj.com, Niştebrand, Welcome2Cluj, Ziua de Cluj, Clujul cultural.ro, înoraş.ro, Cluj life, oraşulcluj.ro, City App, Admirror, Monitorul de Cluj, Transilvania Reporter, TVR Cluj.

logo-revista-teatrala-radioVezi: arhiva Teatrul Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca

Arhiva rubricii Premieră

costintuchilaPREMIERĂandreea iacob,gherla,teatru penitenciare,teatrul national cluj napoca
Teatrul Naţional din Cluj-Napoca anunţă premiera spectacolului Selfie, pe un scenariu și în regia Andreei Iacob, proiecții video: mate, care va avea loc în Studioul „Euphorion“, vineri, 23 septembrie 2016, de la ora 18.00. Spectacolul este realizat în parteneriat cu Penitenciarul de Maximă Siguranţă Gherla, Secţia exterioară Cluj-Napoca. Realizat în parteneriat...