shakespearia-tara-lui-will-tvr

Shakespearia – Țara lui Will este un serial de 16 episoade realizat de Casa de Producție a TVR despre rostirea în limba română a textelor lui Shakespeare. De la primii pași până la consacrare, filmul urmărește încercările și realizările actorilor și regizorilor români de teatru și televiziune.

william-shakespeare-400

Luni, 14 noiembrie 2016, la ora 18.35, pe TVR 2 va fi difuzat episodul Romeo și Julieta, care prezintă personalități ale teatrului românesc care au montat și au jucat această piesă – mărturii ale lui Victor Rebengiuc despre cum a jucat Romeo, ale lui Alexander Hausvater și Marius Stănescu și mărturia regizorului László Bocsárdi despre cum a gândit și realizat spectacolul pe care îl vom vedea seara și din care regăsim aici secvențe semnificative. De asemenea, apare noua generație de actori, masteranzi la UNATC, pe care îi putem vedea într-un fragment din Romeo și Julieta.

Regia artistică: Andrei Magalie. Muzica originală: Radu Georgescu. Grafica: Iustin Scărlătescu. Imaginea: Mihai Costea, Andrei Coruț, Mihai Buzura. Maestru de sunet: Răzvan Nițescu. Editori imagine: Rodica Rădulescu, Ioana Cristea. Postprocesare sunet: Cornel Ciuleanu. Asistenți imagine: Puiu Gorescu, Valentin Văcărescu. Producția: Dănuț Cristișor. Redactori: Daniela Ciolan, AnaMaria Lucia Zamfir. Producător: Lucia Constantinescu. Producător coordonator: András Demeter.
Producție realizată în parteneriat cu British Council, parte a programului Shakespeare Lives.

act_ii_scene_ii_-_juliet_on_the_balcony-john-massey-wright

Romeo și Julieta, actul II, scena 2 (scena balconului), acuarelă de John Massey Wright

La ora 23.40, cu reluare luni, 21 noiembrie 2016, la ora 1.10 la TVR2 și sâmbătă, 19 noiembrie 2016, la ora 17.30, la TVR Internațional puteți viziona spectacolul Romeo şi Julieta de William Shakespeare, în regia lui László Bocsárdi. În distribuţie: Nagy Alfred, Peter Hilda, Pallfy Tibor, Vata Lorand, Szabo Tibor. Preluare de la Teatrul „Tamasi Aron” din Sf. Gheorghe. Spectacol în limba maghiară, cu subtitrare în limba română, producție 2004. Regia TV: Silviu Jicman.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, în noiembrie 2015, decretul privind promulgarea Legii pentru instituirea Zilei Limbii Maghiare. Potrivit legii, Ziua Limbii Maghiare este sărbătorită la 13 noiembrie.

Spectacolul Romeo şi Julieta, regizat de László Bocsárdi și preluat de la Teatrul „Tamasi Aron” din Sf. Gheorghe este felul în care TVR, prin Teatrul Național de Televiziune, marchează această dată.

Teatrul Național de Televiziune este un proiect al Casei de Producție a TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe www.tvrplus.ro. Producător coordonator: Demeter András István.

Comunicat al Casei de Producție a TVR

logo-revista-teatrala-radioVezi și: Arhiva rubricii Teatru TV 

Arhiva rubricii Cronica de teatru tv de Ani Bradea 

Arhiva Anul Shakespeare

costintuchilaTEATRU TVanul shakespeare,casa de productie vr,laszlo bocsardi,romeo si julieta,shakespeare tvr,victor rebengiuc,Ziua Limbii Maghiare
Shakespearia – Țara lui Will este un serial de 16 episoade realizat de Casa de Producție a TVR despre rostirea în limba română a textelor lui Shakespeare. De la primii pași până la consacrare, filmul urmărește încercările și realizările actorilor și regizorilor români de teatru și televiziune. Luni, 14 noiembrie...