În cadrul programului „Rândul întâi” pentru promovarea tinerilor creatori, la Teatrul German de Stat din Timișoara (TGST) se pune în scenă spectacolul Și cu bebe suntem șapte de Paula Vogel, în regia lui Iris Spiridon, aflată la prima colaborare cu teatrul timișorean. Premiera va avea loc miercuri, 21 decembrie 2016, la ora 19.30 în sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara. Traducere în limba germană de Valerie Seufert. Din distribuție fac parte actorii TGST, Olga Török, Silvia Török și Horia Săvescu. Scenografia: Ioana Popescu.

 

Paula Vogel

Paula Vogel este un dramaturg american și profesor universitar. În 1998 a primit Premiul Pulitzer pentru dramaturgie pentru piesa Cum am învățat să conduc. Vogel a condus de asemenea departamentul de dramaturgie din cadrul Școlii de teatru Yale.

Iris Spiridon

Iris Spiridon este o tânără regizoare de teatru și scenaristă. A absolvit în anul 2008 Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din București, secția regie de teatru, în 2010 programul masteral și în anul 2013 studiile doctorale, clasa prof. univ. dr. Alexa Visarion. A regizat spectacole la Teatrul Național din București, la Godot Café-Teatru sau la Teatrul Apollo 111.

Textul dramaturgului american Paula Vogel este ingenios, sarcastic, provocator și sensibil, mesajul  fiind unul foarte simplu: „Nu-ți fie frică să te joci!” Conceptul central al piesei este îndrăzneț și perturbator. Menit să ridiculizeze homofobia, acesta prezintă o triadă pansexuală mult diferită de familiile gay pe care le vedem în show-urile tv de astăzi. În așteptarea unui copil real, personajele se confruntă cu drama de a trebui să-și suprime propriul copil interior, alter-ego-ul fiecăruia.

Despre acest spectacol, Iris Spiridon declară: „Am ales acest text în primul rând pentru că povestea se petrece în imaginație și acest aspect este intim și ofertant. Subiectul are în centru și ideea de familie imaginară pe care toți încercăm să o construim la un moment dat. Iar ceea ce leagă aceste personaje este ceea ce caut și eu în general, un fel de iubire cu cât mai multe deschideri spre original.

Andreea Andrei

Referent de presă, Teatrul German de Stat din Timișoara

logo revista teatrala radioVezi: arhiva Teatrul German de Stat din Timișoara 

Arhiva rubricii Premieră

costintuchilaPREMIERĂiris spiridon,paula vodel,premiera rtr,teatrul german de stat
În cadrul programului „Rândul întâi” pentru promovarea tinerilor creatori, la Teatrul German de Stat din Timișoara (TGST) se pune în scenă spectacolul Și cu bebe suntem șapte de Paula Vogel, în regia lui Iris Spiridon, aflată la prima colaborare cu teatrul timișorean. Premiera va avea loc miercuri, 21 decembrie...