teatrul de arta teatrul mic singularity

Vineri, 24 martie, la ora 20.15 și luni, 27 martie 2017, la ora 19.15, în sala Teatrului de Artă București (str. Sfântul Ștefan nr. 21), Teatrul Mic și Teatrul de Artă din București prezintă spectacolul Singularity, adaptarea și regia: Mariana Cămărășan. Piesa are la bază textul lui Cornel Mihai Ungureanu, Soții, prietene, amante, nominalizat la premiul Cea mai bună piesă a anului 2011, în programul UNITER desfășurat sub egida Casei Regale a României. 

Distribuția spectacolului: Florina Gleznea, Claudia Prec, Mihaela Popa, Bogdan Talașman și Rareș Andrici. Scenografia îi aparține lui Vladimir Turturică, light designul, lui Ștefan Vasilescu.  Asistenţă regie: Amalia Iorgoiu.

Afis_Singularity

Dacă premiera din 27 martie este prilejuită de Ziua Mondială a Teatrului, reprezentația din 24 martie marchează o dată istorică: ziua în care se comemorează 18 ani de la lansarea celei mai ample operațiuni militare a NATO asupra Serbiei,  soldată cu zeci de mii de victime în rândul populației civile.

Bombardarea unui tren civil internațional este punctul de plecare al spectacolului Singularity

Singularity_cover afis

“Timpul piesei reprezintă contextul-pretext al spectacolului, iar personajele ne oferă imaginea unor oameni în care ne putem regăsi cu uşurinţă. Singularity este o poveste despre ecoul războiului purtat departe şi care naște utopii (personajele visează o ţară fără graniţe, ca o soluţie de avarie). Dar este, mai ales, o poveste despre oameni: despre frumuseţea întâlnirilor, singurătate, candoare, tristeţe şi visuri, despre locul pe care şi-l caută fiecare în lume și în propria viață, dar şi despre lucrurile pe care le purtăm în noi. Singularity vorbeşte despre nevoia de iubire, despre ratare și împlinire. Lumea în care trăim este tot mai cosmopolită. Nici războiul, și nici iubirea nu au graniţe, iar efectele lor se simt la mii de kilometri. Viaţa de zi cu zi conține trecutul, fiecare om e de fapt un punct de convergenţă a tot ceea ce s-a întâmplat înaintea lui.” – Mariana Cămărășan.

Singularity_Romulus Boicu9

Trăim într-o lume globalizată, visăm să călătorim și chiar o facem, nu ne sunt străine marile probleme și descoperiri ale științei, beneficiem de o tehnică din ce în ce mai avansată, dar continuăm să purtăm războaie, așa cum continuăm să iubim. Ceea ce se dezvăluie în spectacol este povestea întâlnirii, sub același cer și sub semnul aceleiași utopii, a unor oameni care își vor marca reciproc destinul. Personajele gravitează unele în jurul celorlalte, păstrându-și totodată solitudinea, fără puterea de a se contopi sau pierde definitiv unele de altele. Ce naște acest tip de legătură este de fapt un mister, dar este ceea ce recunoaștem și ceea ce trăim.

singularity teatrul de arta teatrul mic

Singularity este un spectacol special și este prima realizare din cadrul Laboratorului de Creație, Experiment și Cercetare propus publicului de către Teatrul Mic. Este un început atât de promițător, încât ne face să fim extrem de optimiști privind viitorul întregului proiect.” – Gelu Colceag, manager al Teatrului Mic.

Singularity este povestea noastră, a tuturor, dureroasă, caldă, candidă, este cea mai fidelă și frumoasă fotografie a războiului infinit din noi. O poveste care are intensitatea primului sărut și prăpastia primei despărțiri.” – George Constantinescu, actor, fondator și director al Teatrului de Artă din București.  

Singularity22

Singularity este primul spectacol realizat în coproducție de Teatrul Mic și Teatrul de Artă București.

Biletele se pot achiziționa online, de pe MyStage.ro și Eventim.ro

Comunicat al Teatrului de Artă din București

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva Teatrul de Artă din București

Arhiva rubricii Premieră

 

costintuchilaPREMIERĂbogdan talașman,Claudia Prec,Cornel Mihai Ungureanu,florina gleznea,mariana cămărășan,mihaela popa,premiera revista teatrala radio,Rareș Andrici,singularity,teatrul de arta din bucuresti,teatrul mic
Vineri, 24 martie, la ora 20.15 și luni, 27 martie 2017, la ora 19.15, în sala Teatrului de Artă București (str. Sfântul Ștefan nr. 21), Teatrul Mic și Teatrul de Artă din București prezintă spectacolul Singularity, adaptarea și regia: Mariana Cămărășan. Piesa are la bază textul lui Cornel Mihai Ungureanu, Soții, prietene, amante,...