sluga la doi stapani tvr

Dacă se întâmplă să ajungeți la Veneția, depărtați-vă un pic de Podul Rialto și mergeți spre Piața San Marco. Drumul trece prin Campo San Bartolomeo. Chipul unei statui din bronz o să vă zâmbească, șugubăț, de sub un tricorn, pălăria venețiană în trei colțuri. Este Carlo Goldoni. S-a născut la Veneția în 25 februarie 1707. Este considerat fondatorul comediei realiste italiene. Este cel care a dat actorilor jos măștile purtate în commedia dell’arte și a creat personaje reale, cu întâmplări reale.

Casa de Producție a TVR vă propune ca în preajma zilei de sale naștere să vă amintiți de Carlo Goldoni (25 februarie 1707–6 februarie 1793) și să urmăriți ”Slugă la doi stăpâni”Versiunea scenică și direcția de scenă: Vlad Mugur:  Vlad Mugur. Spectacol realizat în colaborare cu Teatrul Național din Craiova. În distribuție: Valer Dellakeza, Ilie Gheorghe, Anca Dinu, Valeriu Dogaru, Anghel Rababoc, Gabriela Baciu, Sorin Leoveanu, Adrian Andone, Iosefina Stoia, Mihai Arsene, Tudorel Petrescu, Nicolae Poghirc, Marian Politic, Laurențiu Stratan. Scenografia: Lia Manțoc. Design măști și recuzită: Ilona Jaro Varga. Redactori: Daniela Branca și Ion Parhon. Regia TV: Constantin Dicu.

Program de difuzare:

TVR International: vineri, 16 februarie 2018, ora 23.00; sâmbătă, 17 februarie 2018, ora 18.00
TVR3: duminică, 18 februarie 2018, ora 20.00.

sluga la doi stapani (4)

Piesa a fost pusă în scenă de Vlad Mugur iar Valer Dellakeza joacă Truffaldino (Premiul UNITER pentru Cel mai bun actor 1999). Spectacolul a primit premiul UNITER pentru cea mai bună regie – Vlad Mugur, cea mai bună scenografie – Lia Manțoc, precum și Premiul Secției Române a Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru pentru valoarea sa excepțională.

În ”Slugă la doi stăpâni”, tânăra Clarice se logodește, cu binecuvântarea tatălui său Pantalone, cu Silvio, fiul Doctorului. Dar, deodată, apare fostul logodnic florentin socotit mort. Acesta este, de fapt, înlocuit de sora lui, Beatrice, plecată în căutarea iubitului ei, Florindo, cel care provocase moartea fratelui. Truffaldino, sluga lui Beatrice, se bagă slugă și la Florindo, provocând astfel nenumărate încurcături pe care, până la final, tot el le va descurca.

sluga la doi stapani (3)

Imagini din spectacol. Sursa foto: TVR

Teatrul Național de Televiziune este un proiect al Casei de Producție a TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe www.tvrplus.ro. Producător coordonator: Demeter András István.

Comunicat al Casei de Producție a TVR

logo-revista-teatrala-radioVezi și: Arhiva rubricii Teatru TV 

Arhiva rubricii Cronica de teatru tv de Ani Bradea

costintuchilaTEATRU TVcasa de productie tvr,goldoni,slugă la doi stăpâni,vlad mugur
Dacă se întâmplă să ajungeți la Veneția, depărtați-vă un pic de Podul Rialto și mergeți spre Piața San Marco. Drumul trece prin Campo San Bartolomeo. Chipul unei statui din bronz o să vă zâmbească, șugubăț, de sub un tricorn, pălăria venețiană în trei colțuri. Este Carlo Goldoni. S-a născut...