solitaritate-cronica-de-teatru-vlad-ciobanel.j

Un nou început în teatrul românesc sau argument pentru responsabilitatea individuală

Vă întrebați ce se întâmplă cu adevărat cu dumneavoastră și ce se întâmplă cu cei din jur?

Simțiți că nu înțelegeti așa cum v-ați dori ce se întâmplă cu dumneavoastră și cu cei din jurul dvs. în România de astăzi?

Ca să răspundeți acestor întrebări și multor altora care vă preocupă de mult timp, faceți efortul de a vedea acest spectacol indiferent de cât de departe s-ar juca față de locul unde vă aflați geografic.

imagini din spectacolul solitaritate de gianina carbunariu

Solitaritate, spectacol de Gianina Cărbunariu. Credit foto: AdMAR

Concluzie a mișcării DRAMACUM și manifest poetic, Solitaritate răscolește și vindecă, tulbură și clarifică, vă provoacă și vă face să simțiți cam tot ce va asteptati să simțiți într-o sală de teatru în ultimii ani.

Este inutil să vorbim despre jocul actorilor, deși performantele actoricesti ale tuturor celor 8 protagoniști sunt absolut remarcabile.

Este inutil să vorbim despre sinceritatea textului Gianinei Cărbunariu, deși e dincolo de tăgadă.

Gianina Carbunariu dramacum

Gianina Cărbunariu

Este inutil să vorbim de ideile regizorale, deși ele sunt pe deplin juste și probabil revoluționare pentru scena românească actuală.

Această terapie prin teatru mustind de ironie și autoironie se dezvoltă într-un tăvălug de situații care atacă puncte nevralgice de ordin politic, sociologic, familial și individual fără a avea pretenția de a da vreun diagnostic sau a vrea să inducă un anumit tip de schimbare. Schimbarea e inerentă.

Punctul final, culminant al spectacolui, monologul taximetristului vă va lasa probabil reflectând așezați în scaune și cu mai puțină poftă de a aplauda pe cât de a reflecta la un nivel superior asupra a ceea ce trăiți.

Performanța s-a încheiat, e timpul să decideți, ceasurile au fost aduse la 0, gânditi și înfăptuiți schimbarea necesară!

Vlad Ciobănel

Detalii despre spectacolul Solitaritate

Video

costintuchilaCRONICA DE TEATRUde ce mergem la teatru,gianina cărbunariu,responsabilitate,românia de astăzi,solitaritate,teatrul radu stanca sibiu,vlad ciobanel
Un nou început în teatrul românesc sau argument pentru responsabilitatea individuală Vă întrebați ce se întâmplă cu adevărat cu dumneavoastră și ce se întâmplă cu cei din jur? Simțiți că nu înțelegeti așa cum v-ați dori ce se întâmplă cu dumneavoastră și cu cei din jurul dvs. în România de astăzi? Ca...