SOS Teatrul Evreiesc de Stat

În vremuri de restriște actorii au știut să se unească pentru a continua nobila lor misiune.

La fel ca predecesorii lor (Moni Ghelerter, Alexandru Finți, Beate Fredanov), actorii Teatrului Evreiesc de Stat găsesc acum puterea de a juca.

Actorii TES nu vor abandona clădirea monument istoric a Teatrului Evreiesc de Stat, unde la 1 martie 1941, la insistențele lui Liviu Rebreanu, își deschidea porțile Teatrul Barașeum.

În anii prigoanei rasiale artiștii au pus aici bazele unui loc special și unic, de artă și spiritualitate.

Mazl Tov and justice for all

Pentru a păstra vie tradiția și pentru a rememora o pagină de istorie a ceea ce înseamnă esența Teatrului Evreiesc, actorii TES vor susține luni, 10 februarie 2014, la ora 18.00, în fața clădirii avariate, spectacolul Mazl Tov and Justice for All. Acest spectacol se dorește a fi un semnal de alarmă pentru opinia publică, dar si pentru autorități.

sigla tesVă așteptăm alături de noi, pentru a nu lăsa un teatru cu o tradiție și identitate unică în peisajul cultural european să dispară din cauza nepăsării.

Orice asemănare cu vremurile de tristă amintire este pur întâmplătoare.

Edith Negulici

secretar literar, Teatrul Evreiesc de Stat

costintuchilaȘTIRIbarașeum,cladire teatrul evreiesc,liviu rebreanu,maia morgesntern,mazl tov and justice for all,sos teatrul evreiesc,spectacol sustinere teatrul evreiesc de stat,tes
În vremuri de restriște actorii au știut să se unească pentru a continua nobila lor misiune. La fel ca predecesorii lor (Moni Ghelerter, Alexandru Finți, Beate Fredanov), actorii Teatrului Evreiesc de Stat găsesc acum puterea de a juca. Actorii TES nu vor abandona clădirea monument istoric a Teatrului Evreiesc de Stat,...