spectacol papusi bunraku floare de cires brighellla

Teatrul de Păpuși Brighella din Satu Mare invită spectatorii miercuri, 11 februarie 2015, începând cu ora 15.00, în sala Amfiteatru a Casei de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare pentru a sărbători împreună ziua națională a Japoniei cu spectacolul Floare de cireș, adaptat de Kaszás Villő pe baza unui basm japonez.

Din distribuţia spectacolului fac parte Tóth-Páll Miklós, Nagy Anikó, Bandura Tibor, Bandura Emese, Nagy Tamás, care mânuiesc frumoasele păpuși bunraku realizate de Szász Zsolt și Bodor Judit în decorul proiectat de regizorul Rumi László, pe muzică de Szokolay Dongó Balázs.

Intrarea la spectacol este liberă. 

floare de cires teatrul brighella

„Floare am să fiu, frumos mirositoare

De albinuțe înconjurată…”

Dansează și cântă Hanako, fata născută din florile de cireș. Povestea ne răpește pe o insulă îndepărtată, unde Soarele răsare din mare și, unde, printre frunzele pădurii de bambus apar licăririle razelor Lunii argintii. Într-o zi însă, duhul rău, Demonul cu Chip de Maimuță, se instalează în dumbravă și amenință cu secarea tuturor râurilor dacă nu i se îndeplinește dorința. Stângaci vânători de demoni și bravi luptători încearcă să-l oprească, dar degeaba. Oare cine va reuși să-l îmblânzească pe acest înfricoșător demon?

Un spectacol de păpuși interpretat cu păpuși bunraku sculptate din lemn acompaniat cu muzică orientală, recomandat tuturor spectatorilor cu vârsta pesta cinci ani!

„Se așează ea pe creangă de iasomie, cântă încet,

mierlele cântă, apoi zboară mai departe…” 

Biroul PR al Trupei „Harag György”

costintuchilaȘTIRIFloare de cireș,hanako,păpuși bunraku,satu mare,trupa harag gyorgy,ziua nationala a japoniei
Teatrul de Păpuși Brighella din Satu Mare invită spectatorii miercuri, 11 februarie 2015, începând cu ora 15.00, în sala Amfiteatru a Casei de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare pentru a sărbători împreună ziua națională a Japoniei cu spectacolul Floare de cireș, adaptat de Kaszás Villő pe baza unui...