teatrul arte dell anima teatru in tvr iulie 2016

Două spectacole ale Teatrului Arte dell’Anima din București sunt programate la sfârșitul acestei săptămâni în cadrul stagiunii Teatru în TVR, în Grădina TVR. Sâmbătă, 30 iulie 2016, la ora 20.30: Copii răi de Mihaela Michailov. Regia: Geanina Hergheligiu. În distribuție: Ana Maria Irimia, Raluca Jugănaru, Alin Potop. Scenografia: Ruxandra Manolovici. Light design: Alexandru Bibere. Mișcare scenică: Alina Iacov Lazăr.

Copii rai

Imagine din spectacolul Copii răi

Inspirat dintr-un caz real, Copii răi este un spectacol-manifest al generaţiei „copy-paste”, al generaţiei „la un click distanță” împotriva sistemului educaţional din şcoli dar şi de acasă, un spectacol acut, necesar, care induce publicului teme clare de reflecţie şi acţiune.

Relația abuzivă profesor-elev, perpetuarea modelului „pedepsei” casigla arte dell anima metodă de educație, problema părinților neatenți, problema bullying-ului, a asocierii procesului educațional cu suferința, a conceptelor predate, dar neaplicate, problema copilului de nivel slab care ajunge să fie anihilat de un sistem în care doar „eroii” contează, sunt teme prezente în spectacol.

Copii răi a avut premiera în 2011 la Teatrul LUNI de la Green Hours. Spectacolul a fost prezentat în 2014 în cadrul Festivalului de la Avignon. Pe 1 decembrie 2015, Copii răi a avut premiera la Theatre de la Manufacture, Nancy și pe 10 aprilie la Theater an der Parkaue, Berlin.

Afi-Copii-răi-30-iulie-final

Fragmente din text au fost publicate în volumul Étonnantes écritures européennes pour la jeunesse, Éditions Théâtrales, 2014.

Piesa a fost tradusă în bulgară, engleză, franceză și germană. Textul va fi publicat în 2016 la una dintre cele mai importante edituri din Franța – Les Solitaires Intempestifs.

Afi-Mama-Mia-31-iulie-final

Duminică, 31 iulie 2016, ora 20.30: Mama mia după Theo Herghelegiu. Regia: Felix Crainicu. Cu: Ela Ionescu, Theo Herghelegiu, András Demeter, Radu Micu și Marius Petrescu. Muzica originală și interpretare live: Ștefania Stan. Scenografia: Alexandra Putineanu.

Mama mia – o comedie neagră despre iubire. Așa cum este ea – frumoasă, cinică, intensă, sufocantă și, nu de puține ori, amputantă.

Un spectacol născut din nevoia de a spune lucrurilor pe nume.

Chiar dacă aceste lucruri dor. Sau ustură. Totul e să fie spuse cu umor. Pentru că viața pare mai ușoară atunci când râzi.

Mama mia este spectacolul care dă viață poveștii lui Phillomene, virgina de 29 de ani, hotărâtă să-și ia destinul în mâini.

Problemele apar în momentul în care încep să curgă pretendenții. Nu de alta, dar niciunul nu deține suprema calitate – aceea de a fi bărbatul ideal. Pentru cine!? Pentru mama Phillomenei, evident. Pentru Mama Mia.

mama mia

Mama mia

Durată: 1h 45 min. Nerecomandat sub 16 ani.

Bilete: http://www.bilete.ro/copii-rai-30-iul-2016

http://www.bilete.ro/mama-mia-31-iulie-2016

Acces prin strada Pangrati, nr. 8-10, de la ora 20.00.

Preț bilet: 22 lei întreg/ 15 lei redus (elevi/studenți/pensionari)

Biletele sunt disponibile și pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române și Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos.

De asemenea, pot fi achiziționate bilete și înainte de spectacol, de la casa de bilete amenajată la intrarea în TVR, din strada Pangrati nr. 8-10, începând cu ora 19.30.

Comunicat al Casei de Producție a TVR

logo-revista-teatrala-radio3Vezi: arhiva Teatru în TVR

Arhiva rubricii Teatru TV 

Arhiva rubricii Cronica de teatru tv de Ani Bradea  

costintuchilaȘTIRIAlin Potop,Ana Maria Irimia,andras demeter,la un click distanță,Raluca Jugănaru,teatru in tvr,teatrul arte dell anima,theo herghelegiu
Două spectacole ale Teatrului Arte dell’Anima din București sunt programate la sfârșitul acestei săptămâni în cadrul stagiunii Teatru în TVR, în Grădina TVR. Sâmbătă, 30 iulie 2016, la ora 20.30: Copii răi de Mihaela Michailov. Regia: Geanina Hergheligiu. În distribuție: Ana Maria Irimia, Raluca Jugănaru, Alin Potop. Scenografia: Ruxandra Manolovici....