teatru in tvr spectacole teatrul de arta bucuresti

Trei spectacole ale Teatrului de Artă din București sunt programate la sfârșitul acestei săptămâni în Grădina TVR, în cadrul stagiunii „Teatru în TVR”.
Vineri, 15 iulie 2016, la ora 20.30: Unora le place swingul de Donna Hoke. Regia: Claudiu Puşcău. Cu: Lavinia Munteanu, Anca Manolescu, Edgar Nistor, Marius Călugăriţa.

Trăim într-o lume a preferinţelor şi opţiunilor, a tendinţelor şi a liberului arbitru. Unii preferă iarna, alţii, pescuitul, unii, hainele în culori pastel, iar alții, puiul la ceaun. Mulţi optează pentru filme horror, iar unora le place… swingul. Textul, după o cunoscută şi premiată autoare din Statele Unite ale Americii, tratează cu umor şi dezinvoltură, dar şi cu sensibilitate, problemele cuplurilor tinere din zilele noastre.

Unora le place swingul

Unora le place swingul. Foto: Teatrul de Artă, București

Ce legătură poate exista între două cupluri vecine, un pui de elefant, sex şi lasagna? Iată un răspuns pe care îl puteţi afla numai dacă veţi accepta să vă dezbrăcaţi de prejudecăţi şi să urmăriți acest spectacol al contrastelor, în care nonconformismul se îmbină cu sensibilitatea, iar umorul, cu profunzimea sentimentelor. Un spectacol care, cu siguranţă, vă va face să vă priviţi altfel vecinii.

Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.

Cerere in casatorie

Cerere în căsătorie. Foto: Teatrul de Artă, București

Sâmbătă, 16 iulie 2016, la aceeași oră este programat spectacolul Cerere în căsătorie de A. P. Cehov, în regia lui Victor Olăhuţ. În distribuție: Florentina Năstase, George Constantinescu și Valentin Terente.

Cerere în căsătorie a fost creat în cadrul caravanei „Cultură-n șură” – un proiect ce și-a propus să reintroducă pe harta culturală a țării locuitorii de la sate. Cerere în căsătorie s-a jucat așadar, în vara anului trecut, în cinci sate din județul Sălaj, direct în curțile oamenilor, pe scene montate în șură, iar în decembrie 2015 a avut premiera în Capitală.

„Un lucru e cert: îți trebuie ceva curaj să faci o cerere în căsătorie. Ei bine, pețitorul nostru nu-l are. Ar vrea să se însoare, fata îi place, la o adică și cu socrul s-ar putea înțelege, dar nici legat de glie nu s-ar vrea. Și unde e o problemă, se știe, apar mai multe. Nu există moment mai prielnic ca acela de dinaintea unei cereri în căsătorie, pentru a dezgropa toate certurile, bârfele, neînțelegerile între două familii. Dar, cum dragostea învinge totul, sau, mai bine zis, cum oamenii se ceartă ca să aibă de ce să se împace, așa și tinerii noștri, până la urmă iau o pauză de la scandal.” – Victor Olăhuț.

Un-barbat și mai-multe-femei dananadrei.com 2015

Un bărbat și mai multe femei: Foto: © dananadrei.com 2015

Duminică, 17 iulie 2016, ora 20.30: Un bărbat și mai multe femei de Leonid Zorin. Regia: Bogdan Hușanu. Cu: Paula Chirilă și George Constantinescu.

Într-o societate în care bărbaţii încă se mai întreabă „ce-şi doresc femeile”, Teatrul de Artă din Bucureşti a descoperit secretul eternului feminin: firea permanent schimbătoare a „sexului slab”. Gavrunski, personajul masculin, cunoaşte, de-a lungul spectacolului, femeia-înger, femeia exaltată, femeia-paznic, femeia autoritară, femeia disperată, femeia-victimă, femeia romantică – acestea devenind norocul şi ghinionul din viaţa lui.

Reprezentațiile au loc în aer liber, pe scena amenajată în curtea Televiziunii Române.

Accesul la spectacol se face în baza biletelor, pe la intrarea din str. Ermil Pangrati nr. 8-10, începând cu ora 20:00.

Biletele pot fi achiziţionate de la casa de bilete: stația de Metrou Unirii 1, intrarea dinspre Curtea de Apel, vis-a-vis de Casa de abonamente elevi și studenti (luni-vineri: 9.00–19.00; sâmbăta: 10.00–14.00).

De asemenea, biletele pot fi achiziționate și online, de la www.teatruldearta.ro/bilete și Eventim.ro.

Rezervări la tel. 0737.904.932 şi e-mail rezervari@teatruldearta.ro.

Biletele rezervate pot fi achiziționate direct în seara spectacolului (cu reconfirmare telefonică a rezervării, în ziua reprezentației), de la casa de bilete amenajată la intrarea în TVR, din strada Pangrati nr. 8-10, începând cu ora 19.30.

 

LOGO RT CU CHENARVezi: arhiva Teatru în TVR

Arhiva rubricii Știri

costintuchilaȘTIRIcehov cerere in casatorie,leonid zorin,stagiune estivala,teatru in tvr,teatrul de arta bucufresti,tvr,unora le place swingul
Trei spectacole ale Teatrului de Artă din București sunt programate la sfârșitul acestei săptămâni în Grădina TVR, în cadrul stagiunii „Teatru în TVR”. Vineri, 15 iulie 2016, la ora 20.30: Unora le place swingul de Donna Hoke. Regia: Claudiu Puşcău. Cu: Lavinia Munteanu, Anca Manolescu, Edgar Nistor, Marius Călugăriţa. Trăim într-o lume...