turneu teatrul maria filotti

Teatrul ”Maria Filotti” din Brăila prezintă la Bucureşti, în sălile Teatrului Odeon cele mai recente două premiere ale sale, spectacole reprezentative pentru direcţia artistică actuală a teatrului nostru.

tango mrozek

Miercuri 24 mai, de la ora 19.00, la Sala Majestic a Teatrului Odeon este programată premiera oficială a spectacolului Tango de Sławomir Mrożek, în regia cunoscutului şi talentatului Vladimir Anton. Scenografia este semnată de Rodica Der (Ştirbu); un spectacol incitant, o lectură proaspătă, dezinhibată a acestui mare text, susţinută exemplar de actorii: Conrad Mericoffer, Emilia Mocanu, Valentin Terente, Ramona Gîngă, Liviu Pintileasa, Corina Borş și Adrian Ştefan.

Prețul biletelor: 33 lei, 22 lei.

printul nefericit

Duminică 28 mai, de la ora 19.30, la Sala Studio a Teatrului Odeon vom prezenta premiera spectacolului Prințul nefericit, după piesa La Double inconstance (Dubla nestatornicie) de Marivaux, în regia Sânzianei Stoican şi scenografia lui Valentin Vârlan.

Textul, o comedie în trei acte, construită după tiparele commediei dell’arte, în care îi regăsim pe Arlequin și Trivelin, personaje esențiale ale acestei forme de improvizație teatrală, are o construcție surprinzător de modernă pentru epoca sa, fiind reprezentat scenic pentru prima dată în anul 1723, de către comedianți italieni, la celebrul Teatru ”Hotel de Bourgogne” din Paris.

O bijuterie teatrală – un proiect teatral inedit și incitant pentru artiști dar și pentru public, o alegere regizorală inspirată, în persoana Sânzianei Stoican, care se află la a doua experiență pe scena Teatrului ”Maria Filotti”, după Casa, piesa rusului Evgheni Griskovet, spectacol reprezentat cu succes și în actuala stagiune.

Traducerea piesei a fost realizată de Sabrina Iaschievici, scenografia, expresivă și perfect adaptată spațiului Sălii Studio a TMF, este semnată de Valentin Vârlan, iar distribuția, performantă, deosebită, credem noi, nu mai are nevoie de nicio prezentare specială: Emilian Oprea, Mihaela Trofimov, Silviu Debu, Narcisa Novac, Valentin Terente, Corina Borș și Adrian Ștefan.

Ca și în alte comedii ale lui Marivaux, precum Jocul dragostei și-al întâmplării, Insula sclavilor, Triumful dragostei, Falsa servitoare sau Vicleanul pedepsit, și în Prințul nefericit multe dintre caracterele în jurul cărora crește povestea aparțin commediei dell’arte. Astfel întâlnim scene de un comic savuros, rezolvate în cheie comică de celebrul Arlequin, drame nebănuite, iubiri nerostite sau secrete halucinante, trădări nemaiîntâlnite și conflicte fără precedent. Orice comedie reușită are un final pe măsură, va reuși prințul să descopere marea iubire,  să-și găsească prințesa mult visată? Oare Arlequin va rămâne neconsolat sau vom avea parte de două nunți!? Cu siguranță vom afla împreună deznodământul acestei fascinante povești numai pe scena TMF.

Prețul biletelor: 22 lei
Durata: 2 h 40 min (cu pauză).

Turneul teatrului brăilean se va încheia miercuri, 31 mai 2017, ora 19.30, la Teatrul de Comedie din București, cu Suntrack de Radu Afrim, spectacol prezentat în cadrul celei de-a XV-a ediții a Festivalului Comediei Românești, festCO 2017 (27 mai–4 iunie).

Vă așteptăm cu mare plăcere şi bucurie la redescoperirea unui teatru cu personalitate.

Comunicat al Teatrului ”Maria Filotti” din Brăila

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva rubricii Turnee

costintuchilaTURNEEAdrian Ştefan,commedia dell'arte,conrad mericoffer,corina bors,Emilia Mocanu,emilian oprea,Falsa servitoare sau Vicleanul pedepsit,hotel de bourgogne,Insula sclavilor,Jocul dragostei și-al întâmplării,la double inconstance,Liviu Pintileasa,Marivaux,mihaela trofimov,Narcisa Novac,radu afrim,Ramona Gîngă,sânziana stoican,silviu debu,Sławomir Mrożek,tango,Teatrul ”Maria Filotti” din Brăila,Triumful dragostei,Valentin Terente
Teatrul ”Maria Filotti” din Brăila prezintă la Bucureşti, în sălile Teatrului Odeon cele mai recente două premiere ale sale, spectacole reprezentative pentru direcţia artistică actuală a teatrului nostru. Miercuri 24 mai, de la ora 19.00, la Sala Majestic a Teatrului Odeon este programată premiera oficială a spectacolului Tango de Sławomir...