2015_12_04_singing_rsz_crp

În 9 și 10 septembrie 2017, Centrul de Teatru Educațional REPLIKA din București (str. Lânăriei nr. 93-95, sector 4) găzduiește prezentările celor două spectacole la care au lucrat vara aceasta la Reactor din Cluj-Napoca, în cadrul rezidenței de creație Fresh Start, 12 tineri artiști din toată țara.  

Ziua în care... -foto Andra Salaoru (2)

”Ziua în care papucii mei și-au înghițit limba”

Sâmbătă, 9 septembrie 2017, ora 19.00:  prezentarea echipei de teatru performativ

”Ziua în care papucii mei și-au înghițit limba”

Rezidenți: Casandra Topologeanu (regie), Ioana Hogman (dramaturgie), Gábor Zsófi (scenografie), Oana Marcu (actriță), Radu Dogaru (actor), Claudiu Urse (actor). Mentor: Ferenc Sinkó.

Gândește-te la drumul pe care îl parcurgi cu regularitate. Fie că e vorba despre drumul către job sau școală, drumul spre cineva sau întoarcerea acasă, observă-ți mintea alergând între ceea ce vede, ceea ce revede și toate lucrurile de care îți amintește sau pe care le proiectează. E ceva plictisitor și plăcut în acest refren. Asta până când, într-un moment necunoscut, se întâmplă ceva neașteptat, ceva ce nu s-a mai întâmplat până acum și care e puțin probabil să se mi întâmple a doua oară. Există posibilitatea ca acest eveniment, necunoscut încă, să schimbe ceva pentru totdeauna.

ABUZ - foto Andra Salaoru (6)

”#Abuz. Mâine plec acasă”. Fotografii de Andra Salaoru

Duminică, 10 septembrie 2017, ora 19.00: ”#Abuz. Mâine plec acasă”

Rezidenți: Adina Lazăr (regie), Adriana Creangă (dramaturgie), Clara Manea (scenografie), Ioana Chițu (actriță), Alexandru Chindriș (actor). Mentor: David Schwartz. 

Spectacolul #Abuz” urmărește erorile din sistemul judiciar pornind de la cazul Danielei Tarău, arestată pe nedrept în perioada 2001–2002. De aici se ajunge la modul în care decurg arestările în prezent și la cum este perceput sistemul de cei ce dețin controlul și care ar trebui să rezolve problemele.

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva rubricii Știri

costintuchilaȘTIRI#Abuz. Mâine plec acasă,Casandra Topologeanu,Centrul de Teatru Educațional REPLIKA din București,Fresh Start,Reactor din Cluj-Napoca,teatru performativ,Ziua în care papucii mei și-au înghițit limba
În 9 și 10 septembrie 2017, Centrul de Teatru Educațional REPLIKA din București (str. Lânăriei nr. 93-95, sector 4) găzduiește prezentările celor două spectacole la care au lucrat vara aceasta la Reactor din Cluj-Napoca, în cadrul rezidenței de creație Fresh Start, 12 tineri artiști din toată țara.   Sâmbătă, 9 septembrie 2017, ora 19.00:  prezentarea echipei de...