spectacole andrei serban teatrul maghiar cluj

Teatrul Maghiar de Stat din Cluj reia, în stagiunea 2015–2016, două dintre spectacolele de succes semnate de Andrei Șerban: Hedda Gabler de Henrik Ibsen și Strigăte și șoapte de Ingmar Bergman.

Cele două spectacole în format studio sunt programate la sfârșitul lunii decembrie – Hedda Gabler joi, 17 decembrie 2015, ora 19.00 (următorul spectacol fiind pe 16 ianuarie 2016), iar Strigăte și șoapte duminică, 19 decembrie 2015, ora 19.00 (următorul spectacol fiind programat pe 7 ianuarie 2016).

hedda_gabler_2_foto_biro_istvan

Premiera spectacolului Hedda Gabler a avut loc în anul 2012, producția primind trei premii UNITER: pentru Cea mai bună actriță în rol principal (Imola Kézdi), Cea mai bună actriță în rol secundar (Enikő Györgyjakab) și Cel mai bun actor în rol secundar (András Hatházi). Rolul principal este interpretat de Imola Kézdi, alături de ea fiind prezenți actorii: Zsolt Bogdán, Anikó Pethő, András Hatházi, Ervin Szűcs, Csilla Varga și Réka Csutak.

-hedda_gabler_3_foto_biro_istvan

Hedda Gabler. Fotografii de Biró István

„Producţie care ne demonstrează, încă o dată, pentru ce mai mergem la teatru […] Hedda Gabler poate fi […] un reper în teatrul românesc al acestor ani, demn de pus în capătul superbei trilogii şerbaniene a profunzimilor umane pusă la cale de regizor împreună cu cei de la Teatrul Maghiar” – scrie criticul Paul Boca.

strigate si soapte Foto Istvan Biro
Strigăte și șoapte.  Foto: Biró István

Bazat pe filmul lui Ingmar Bergman, spectacolul Strigăte și șoapte a fost distins în anul 2010 cu premiile UNITER pentru Cel mai bun spectacol, Cea mai bună regie, iar Zsolt Bogdán a câștigat premiul pentru Cel mai bun actor în rol principal. Din distribuție mai fac parte actorii: Anikó Pethő, Emőke Kató, Imola Kézdi, Csilla Varga și Csilla Albert.

strigate si soapte Foto Daniela Dima 7

Foto: Daniela Dima 

Despre spectacolul prezentat în Coreea de Sud, Cehia și Serbia jurnalista Simona Chițan scria: „Sufletul feminin este surprins în cele mai fine nuanţe, de la răutate, egoism şi orgoliu extrem, la frângere şi lacrimi adevărate, într-o oglindă teribil de realistă, care reflectă toate ridurile vizibile şi mai ales invizibile cu ochiul liber.”

Biletele pot fi achiziţionate online de pe site-ul www.biletmaster.ro şi de la casa de bilete a Teatrului (de luni până vineri între orele 10.00–14.00 şi cu 1 oră și 30 de minute înainte de spectacol).

Comunicat al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca

logo revista teatrala radioVezi:  Alte știri despre Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca

Arhiva rubricii Știri

costintuchilaȘTIRIandrei șerban,hedda gabler,ibsen,Imola Kézdi,Ingmar Bergman,premiile uniter,strigate si soapte,teatrul maghiar cluj
Teatrul Maghiar de Stat din Cluj reia, în stagiunea 2015–2016, două dintre spectacolele de succes semnate de Andrei Șerban: Hedda Gabler de Henrik Ibsen și Strigăte și șoapte de Ingmar Bergman. Cele două spectacole în format studio sunt programate la sfârșitul lunii decembrie – Hedda Gabler joi, 17 decembrie...