amalia respira adanc icr berlin

Spectacolul Teatrului Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, Amalia respiră adânc de Alina Nelega, one-woman show cu Anca Hanu, în regia lui Tudor Lucanu, va fi prezentat la Institutul Cultural Român din Berlin (Koenigsallee 20 A), cu ocazia Zilei Culturii Române, joi, 15 ianuarie 2015, la ora 19.00. 

anca_hanu_in_amalia_respira_adanc tn cluj

Monodrama Alinei Nelega prezintă în chip uneori tragic, alteori comic, episoade din viaţa Amaliei, care a traversat abulică toată perioada ceauşistă, de la începuturi până în anii de întuneric şi a ajuns în epoca nouă a libertăţii, pentru ea la fel de confuză. Pioniera de odinioară – bucuroasă că a scăpat de guvernanta nemţoaică, de lecţiile de pian, de orele de franceză – trece de la o vârstă la alta, marcată şi bulversată de pierderile din viaţa ei. Traumele nu o aduc însă în postura celei ce-şi plânge de milă, ci, dimpotrivă, personajul îşi păstrează de la început până la sfârşit un fantastic curaj şi o fermecătoare candoare. Textul Alinei Nelega nu respinge trecutul, ci îl pune sub lupa atentă a prezentului, reconstruind teatral realităţile ultimilor 50-60 de ani de istorie naţională.

alina nelega amalia respira adanc

Spectacolul a avut premiera pe 7 februarie 2014 şi a participat, în 2014, la evenimente precum Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea, Întâlnirile Internaţionale de la Cluj şi Festivalul Naţional de Teatru de la Bucureşti. Actriţa Anca Hanu a câştigat Premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea şi Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal oferit de Teatrul Naţional Cluj-Napoca, în cadrul evenimentului Întâlnirile Internaţionale de la Cluj.

Reprezentaţia de la Berlin va avea loc în limba română, cu supratitrare în germană.

Andreea Iacob 

www.teatrulnationalcluj.ro

anca hanu amalia respira adanc

amalia respira adanc

Fotografii din spectacol de Nicu Cherciu. © Teatrul Național din Cluj-Napoca

logo revista teatrala radioAlte știri despre Teatrul Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca

costintuchilaȘTIRIamalia respira adânc,anca hanu,icr berlin,pionieri,teatrul national cluj napoca,ziua culturii nationale
Spectacolul Teatrului Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, Amalia respiră adânc de Alina Nelega, one-woman show cu Anca Hanu, în regia lui Tudor Lucanu, va fi prezentat la Institutul Cultural Român din Berlin (Koenigsallee 20 A), cu ocazia Zilei Culturii Române, joi, 15 ianuarie 2015, la ora 19.00.  Monodrama Alinei Nelega prezintă...