saptamana sunetului bruxelles

În cadrul celei de a VII-a ediții a Săptămânii sunetului care va avea loc la Bruxelles în perioada 30 ianuarie–5 februarie 2017, eveniment susținut de Federația Wallonie-Bruxelles și Primăria orașului, Radio România a fost invitată să participe cu producția Teatrului Național Radiofonic, Biblia neagră a lui William Blake, scenariul și regia: Ilinca Stihi, spectacol distins cu Mențiunea specială a Juriului la ultima ediție a Festivalului-concurs ”Prix Italia”.

Audiția publică în sistem surround va avea loc la 1 februarie 2017 în Sala Gotică a Primăriei. Spectacolul Biblia Neagră a lui William Blake, primul realizat în sistem 5.1 (surround) în România, propune o călătorie prin operele poetice și filosofice ale autorului. Structura lui – fidelă afirmațiilor lui Blake care consideră imaginația realitate, dar realitate supremă, viziune divină – își asumă o formulă neconvențională integrând tema în istoria recentă a radicalizării adolescenților.

CD BLAKE

În același context al Săptămânii sunetului, regizoarea Ilinca Stihi a fost invitată să susțină, pe 5 ferbuarie, un master class la sediul Atelier de création sonore radiophonique. Evenimentul cu titlul Ficțiunea între virtualitate și realitate este  consacrat artei sunetului în contextul inovațiilor tehnologiilor multimedia care determină astăzi modificări profunde în modul de comunicare, inclusiv la nivelul artelor spectacolului.

Săptămâna sunetului este o manifestare la care participă organizații și asociații profesionale din mai multe țări ale Europei, inclusiv România, prin care un domeniu de actualitate acută precum sound designul este analizat și pus în valoare de cercetători și practicieni de frunte ai domeniului.

Acest eveniment a fost adus și la București în primăvara anului trecut de Asociația „Jumătatea plină”, care a găzduit prima audiție cu public a spectacolului Biblia neagră a lui William Blake. 

logo revista teatrala radioVezi: arhiva Teatrul Național Radiofonic

costintuchilaTEATRUL NAȚIONAL RADIOFONICBiblia Neagră a lui William Blake,ilinca stihi,saptamana sunetului bruxelles
În cadrul celei de a VII-a ediții a Săptămânii sunetului care va avea loc la Bruxelles în perioada 30 ianuarie–5 februarie 2017, eveniment susținut de Federația Wallonie-Bruxelles și Primăria orașului, Radio România a fost invitată să participe cu producția Teatrului Național Radiofonic, Biblia neagră a lui William Blake, scenariul și regia:...