carina pe drumul spre casa

În perioada 27 martie–6 aprilie 2017, copiii din orașele Arad, Timișoara, Buzău și Constanța sunt așteptați la spectacolul de teatru Carina pe drumul spre casă. Turneul organizat de Asociația Culturală pentru Educație prin Artă (ACEA) face parte din modulul educațional cu același titlu, adresat copiilor cu vârste între 6 și 11 ani. Proiectul cultural este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și este susținut de Ministerul Educației Naționale. Astfel, în perioada 27 martie–6 aprilie spectacolul Carina pe drumul spre casă va fi prezentat la Teatrul Clasic “Ioan Slavici” din Arad, la Teatrul Național “Mihai Eminescu” din Timișoara, la Teatrul “George Ciprian” din Buzău și la Teatrul pentru Copii și Tineret “Căluțul de mare” din Constanța.

Foto1_Carina pe drumul spre casa ei_credit foto_Tudor Lucaciu

Spectacolul este povestea Carinei, o fetiță care se pierde de părinții ei într-unul din mall-urile orașului unde locuiește. Ajunsă singură pe străzile orașului, Carina trebuie să găsească drumul spre casă. Un drum pe care îl petrece alături de Margo – pisica orașului, cea care știe fiecare stradă, fiecare bloc (mai nou sau mai vechi), fiecare piață cu tarabe sau fără, fiecare stație de metrou sau de troleibuz. Astfel, Carina are parte de o experiență unică, prin care reușește să descopere un oraș neștiut până atunci. Un oraș colorat, care conține un pic de magie, un pic de muzică și un pic de… nebunie urbană.

Foto2_Carina pe drumul spre casa_credit foto_Tudor Lucaciu

Fotografii din spectacol de Tudor Lucaciu

Spectacolul Carina pe drumul spre casă este creat de o echipă de artiști tineri, interesați de zona educației non-formale prin teatru. Atât scenarista-regizor Oana Răsuceanu, cât și actorii Irina Velcescu, Adina Lucaciu și Andrei Barbu au activat și continuă să o facă în zona educației culturale prin teatru, colaborând în trecut pentru o serie de spectacole și ateliere de teatru dedicate copiilor. Echipa de creație a spectacolului este întregită de scenografa Anca Lazăr – care semnează costumele și decorul și de Petre Ancuța – care a compus muzica originală.

Programul reprezentațiilor spectacolului din cele 4 orașe va fi următorul:

Arad, Teatrul Clasic “Ioan Slavici”
Marți, 28 martie, orele 10.00 și 12.00

Timișoara, Teatrul Național “Mihai Eminescu”
Joi, 30 martie, orele 10.00 și 12.00

Buzău, Teatrul “George Ciprian”
Marți, 4 aprilie,  orele 10.00 și 12.00

Constanța, Teatrul pentru Copii și Tineret “Căluțul de mare”
Joi, 6 aprilie, orele 09.00 și 11.00.

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva rubricii Turnee

costintuchilaTURNEEAdina Lucaciu,afcn,Andrei Barbu,arad,buzău,Carina pe drumul spre casă,Constanța,Irina Velcescu,oana rasuceanu,Petre Ancuţa,teatrul clasic ioan slavici,timișoara
În perioada 27 martie–6 aprilie 2017, copiii din orașele Arad, Timișoara, Buzău și Constanța sunt așteptați la spectacolul de teatru Carina pe drumul spre casă. Turneul organizat de Asociația Culturală pentru Educație prin Artă (ACEA) face parte din modulul educațional cu același titlu, adresat copiilor cu vârste între 6...