cartea-batranilor

Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca va fi prezent cu spectacolul Cartea bătrânilor după Szilágyi Domokos în cadrul celei de-a 22-a ediții a Festivalului de Teatru Scurt de la Oradea, care se desfășoară în perioada 25 septembrie–2 octombrie 2016. Prezentat în cadrul competiției, spectacolul este programat miercuri, 28 septembrie 2016, ora 19.00, în Studioul Teatrului Szigligeti.

oregek_konyve_bi-2852

Despre această producție, regizoarea Mihaela Panainte declara: „Szilágyi Domokos a scris acest poem inspirându-se din desenele lui Plugor Sándor. Versurile sunt numerotate; sunt 699 de versuri, poate 699 de paşi spre marea trecere, un parcurs interior al unui om aflat la sfârşitul unui drum şi începutul altuia. Poemul are o atmosferă onirică copleşitoare. În spectacol am încercat s-o construim. Spaţiile onirice, fazele de dinaintea somnului, hazardul, nebunia sunt doar câteva dintre elementele regăsite în poem care ne-au activat imaginaţia.”

oregek_konyve_bi-2974

„Despre moarte este vorba în întreaga piesă, despre iminența morții și despre atitudinea omului în fața marii treceri care, în cazul de față, îl înspăimântă, îl întristează și îl deprimă pe cel care, după ce și-a trăit tinerețea și maturitatea, se agață la bătrânețe de o viață care, însă, nu îi mai poate oferi nimic” – scrie Florin Moldovan despre spectacol.

oregek_konyve_bi-3110

Imagini din spectacol. Sursa foto: Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca

Spectacolul este jucat de actorii Áron Dimény și Ferenc Sinkó. La realizarea spectacolului au contribuit: scenografa Carmencita Brojboiu, coregrafii Yves Marc și Enikő Györgyjakab, dramaturgul Nóra Balázs, compozitorul Șerban Ursachi, măștile fiind realizate de scenografa Ilona Varga-Járó.

Comunicat al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca

logo-revista-teatrala-radioVezi: arhiva Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca

Arhiva rubricii Festivaluri

costintuchilaFESTIVALURIcartea batranilor,festivalul de teatru scurt oradea,mihaela panainte,Szilágyi Domokos,teatrul maghiar cluj
Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca va fi prezent cu spectacolul Cartea bătrânilor după Szilágyi Domokos în cadrul celei de-a 22-a ediții a Festivalului de Teatru Scurt de la Oradea, care se desfășoară în perioada 25 septembrie–2 octombrie 2016. Prezentat în cadrul competiției, spectacolul este programat miercuri, 28 septembrie...