conferintele-tnb

Duminică, 18 martie 2018, de la ora 11.00, la Sala Atelier a Teatrului Național din București, în cadrul programului Conferințele Teatrului Național, acad. Marius Andruh va susține conferința cu titlul ”Spectacolul chimiei”.

Despre conferință

”Chimia este știința cu, probabil, cea mai puternică componentă estetică. Dincolo de frumusețea demersului experimental și teoretic, invocată și de alte științe, chimiștilor le place să vorbească despre frumusețea moleculelor pe care le sintetizează, despre frumusețea proprietăților și a aplicațiilor practice găsite. De ce sunt moleculele frumoase? Ce apropie Chimia de Artă, ce au în comun Chimia și Arhitectura, creația științifică și cea artistică? Ce rol are întâmplarea în cercetarea chimică? Ce înseamnă să fii original in Știință? Vorbim despre progres în Știință, dar în Artă? Sunt câteva întrebări pe care vi le propun pentru întâlnirea noastră.”acad. Marius Andruh.

Marius Andruh

Despre acad. Marius Andruh

Acad. Marius Andruh, născut în Smeeni, Buzău, în anul 1954, este profesor de Chimie anorganică la Universitatea din București, director al Departamentului de Chimie anorganică de la Facultatea de Chimie și președintele Secției de Științe Chimie a Academiei Române. Este membru al Academiei Europaea, membru corespondent al Academiei Europene de Științe, Arte și Litere, membru al European Academy of Sciences, Doctor Honoris Causa al Universității de Vest din Timișoara, al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și al Universității din Angers (Franța). A fost profesor invitat la Universitățile din Bordeaux, Göttingen, Brno, Angers, Pierre et Marie Curie Paris, Jena, Manchester, Paul Sabatier Toulouse, Louis Pasteur Strasbourg, Valencia și Unversidade Federal Fluminense Niteroi/ Rio de Janeiro. Rezultatele cercetărilor sale (chimie coordinativă și metalosupramoleculară) sunt publicate în 267 articole, care au adunat peste 7400 citări în literatura de specialitate, fiind unul din cei mai citați chimiști români. A ținut, în țară și în străinătate, conferințe pentru publicul larg. Este implicat, de peste 30 de ani, în organizarea olimpiadelor de chimie și în pregătirea echipelor care au reprezentat România la olimpiadele internaționale.

Pentru mai multe informaţii legate de bilete: 021.314.71.71 (Agenţia de bilete). Biletele se pot achiziţiona şi online, pe www.mystage.ro.

Comunicat al Teatrului Național ”I. L. Caragiale” din București

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva Teatrul Național din București

Arhiva rubricii Conferință

costintuchilaCONFERINȚĂchimie,conferintele tnb,Marius Andruh,teatrul național bucurești
Duminică, 18 martie 2018, de la ora 11.00, la Sala Atelier a Teatrului Național din București, în cadrul programului Conferințele Teatrului Național, acad. Marius Andruh va susține conferința cu titlul ”Spectacolul chimiei”. Despre conferință ”Chimia este știința cu, probabil, cea mai puternică componentă estetică. Dincolo de frumusețea demersului experimental și teoretic, invocată...