coro nero spectacol sibiu festival poznan

Departamentul de Artă Teatrală al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu participă la a doua ediție a Festivalului „Drameeducation” (1–5 iunie 2015, Poznan, Polonia), cu spectacolul Coro nero de Stanislas Cotton, regia: Veronica și Cătălin Pătru. Reprezentația studenților sibieni va avea loc în data de 2 iunie, la ora 19.00, la Teatr Polski. Traducere de Diana Nechit. Distribuția: Andra Chelcea, Rada Constantinov, Ioana Cosma, Valeriu Iarca, Oana Marin, Gabriela Pârlițeanu, Vladimir Petre, Fabiola Petri, Tudor Răileanu, Ștefan Tunsoiu, Iustinian Turcu, Claudiu Urse și copilul Vladimir Nechit. Video: Radu Nechit. Lumini: Dorin Părău. Sunet: Eliza Ceprăzaru. Manager proiect: Ion M. Tomuș. 

Foto-TNRS_Coro-nero_deAdMAR

Coro nero. Foto: AdMAR

Aflat la a doua ediție, Drameeducation s-a impus deja ca unul dintre cele mai importante festivaluri europene de teatru francofon pentru studenți. În același timp, festivalul reprezintă și o excelentă platformă de promovare a noii dramaturgii francofone: școlile de teatru care intenționează să participe trebuie să aleagă una dintre piesele de teatru pe care organizatorii le pun la dispoziție.

La ediția din 2015 a Festivalului „Drameeducation” participă școli și companii de teatru din Erevan (Armenia), Odesa (Ucraina), Korce (Albania), Minsk (Belarus), Poznan (Polonia).

La ediția din 2014, Departamentul de Artă Teatrală a obținut Marele Premiu al Festivalului, cu spectacolul Culorile muzicii, după piesa Abribus de Laurent Van Wetter, regia Veronica și Cătălin Pătru.

Următoarea reprezentație de la Sibiu a spectacolului Coro nero este programată în data de 17 iunie, ora 23:00, la Studioul CAVAS, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (secțiunea Întâlnirea Școlilor și Academiilor de Teatru).

 coro-nero

Spectacolul Departamentului de Artă Teatrală este produs de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, de Centrul de Cercetări Avansate în Domeniul Artelor Spectacolului, în parteneriat cu Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu. Coro nero surprinde traseul unui grup de evrei, plecând de la un moment esențial al destinului lor: o nuntă, trecând prin panica din noaptea când sunt goniți din case, prin calvarul lungii călătorii cu trenul și prin iadul lagărului de muncă. Coborârea în infern capătă dimensiuni universale și se face sub semnul teribilei dorințe de a nu fi văzut, de a trece neobservat. „Muncesc, tac, sunt invizibil…” devine un slogan al celei mai de jos trepte a durerii și a fricii. Contextul relativ comod al vieții cotidiene și societatea globală a începutului de secol XXI, în care, aparent, asemenea monstruozități nu se mai pot repeta într-o lume civilizată, fac ca spectacolul să devină un apel la neuitare, la emoție și la pioșenie.

Daniela Plopeanu

PR, Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu

logo revista teatrala radio

Arhiva rubricii Festivaluri

Arhiva Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu

costintuchilaFESTIVALURIcoro nero,Departamentului de Artă Teatrală Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu,Drameeducation,festivaluri europene de teatru francofon,poznan,studio cavas
Departamentul de Artă Teatrală al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu participă la a doua ediție a Festivalului „Drameeducation” (1–5 iunie 2015, Poznan, Polonia), cu spectacolul Coro nero de Stanislas Cotton, regia: Veronica și Cătălin Pătru. Reprezentația studenților sibieni va avea loc în data de 2 iunie, la ora 19.00, la Teatr Polski. Traducere...