dantela spectacol teatrul maghiar de stat cluj

sigla teatrul maghiar clujSpectacolul Dantelă, realizat după romanul Mamó de Angi Máté, regia: Kinga Mezei, a fost selectat în cadrul celei de a XIV-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru din Pécs, Ungaria. Festivalul se va desfăşura în perioada 5-14 iunie, spectacolele participante fiind alese de juriul de selecţie format din criticul de teatru István Sándor L. şi actriţa Angéla Császár.

dantela teatrul maghiar de stat cluj

Festivalul Naţional de Teatru din Pécs este organizat anual şi este cel mai important eveniment teatral din Ungaria. În cadrul Festivalului sunt invitate şi o parte dintre teatrele maghiare din afara ţării. Competiţia propriu zisă este completată de o Secţiune Off şi de numeroase alte concerte, lecturi publice, expoziţii tematice etc.

kinga mezei

Kinga Mezei

Spectacolul Dantelă a avut premiera pe 21 mai 2013, adaptarea scenică fiind semnată de Kornélia Góli și Kinga Mezei. Costumele au fost realizate de Éva Gömöri, muzica îi aparţine lui Szilárd Mezei, iar fotografiile proiectate sunt semnate de Péter Fülöp. Rolul Bunei este jucat, în această stagiune, de Csilla Albert, iar Angi este interpretată de Enikő Györgyjakab. Din distribuție mai fac parte: Melinda Kántor, Sándor Keresztes, Loránd Váta, Balázs Bodolai și muzicienii: Anna Szallós-Kis, Kati Kinga Szabó și József Attila Szabó.

Interviu cu Kinga Mezei, realizat de Raluca Rădulescu 

costintuchilaFESTIVALURIdantelă kinga mezei,festival teatru pecs,raluca radulescu,spectacol limba maghiară,teatrul maghiar de stat targu mures

Spectacolul Dantelă, realizat după romanul Mamó de Angi Máté, regia: Kinga Mezei, a fost selectat în cadrul celei de a XIV-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru din Pécs, Ungaria. Festivalul se va desfăşura în perioada 5-14 iunie, spectacolele participante fiind alese de juriul de selecţie format din criticul...