teatrul national radu stanca sibiu

Spectacolul ”De veghe la Taj Mahal” de Rajiv Joseph, în regia lui Radu-Alexandru Nica, se joacă astăzi, 4 martie 2018, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Reșița, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru ”Scena ca o stradă”.

de-veghe-la-taj-mahal tnrs

Acțiunea spectacolului se petrece în anul 1648, în Agra, capitala imperiului mogul, India. Actorii Florin Coșuleț și Cătălin Pătru interpretează rolurile celor doi gardieni imperiali și prieteni din copilărie, Humayun și Babur, care stau de strajă în timp ce se fac ultimele finisaje înainte de inaugurarea celebrului mausoleu. Mughalul (împăratul) a decis ca nimeni să nu se uite la noul edificiu până ce nu va fi gata, așa că această clipă e așteptată timp de 16 ani și trăită cu înfrigurare de cei doi. Ei vor avea parte de bucuria unică de a admira frumoasa clădire scăldată de primele raze ale soarelui cât încă e perfectă și neafectată de intemperii. Dar contemplarea perfecțiunii are un preț imens, pe care Humayun și Babur îl vor afla cât de curând și care le va pune în cumpănă relația pe care o credeau indestructibilă.

De veghe la Taj Mahal

Piesa conține elemente istorice și de legendă și atinge teme generoase și actuale precum prietenia, scopul artei, al progresului uman, dar și teme sociale, a căror percutanță e perenă. Premiera absolută a avut loc, cu mare succes, la Atlantic Theatre din New York, în anul 2015, iar piesa a fost dublu premiată în SUA (Premiile Obie și Lucille Lortel pentru cea mai bună piesă). A fost, de asemenea, jucată la Londra, unde a fost foarte apreciată de public și critica de specialitate. Producția sibiană s-a jucat în premieră națională în 22 decembrie 2017.

Festivalul Internațional de Teatru ”Scena ca o stradă”, ajuns la a IV-a ediție, este organizat de Asociația Multiculturală ”Vision of Dreams”, în parteneriat cu Teatrul de Vest Reșița.

Comunicat al Teatrului Național ”Radu Stanca” din Sibiu

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu

Arhiva rubricii Festivaluri

costintuchilaFESTIVALURICătălin Pătru,florin cosuleț,radu alexandru nica,teatrul national radu stanca sibiu
Spectacolul ”De veghe la Taj Mahal” de Rajiv Joseph, în regia lui Radu-Alexandru Nica, se joacă astăzi, 4 martie 2018, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Reșița, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru ”Scena ca o stradă”. Acțiunea spectacolului se petrece în anul 1648, în Agra, capitala...