galosi-teatrul-maghiar-de-stat-cluj

Miercuri, 16 noiembrie 2016, ora 20.00, în Sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj este programată premiera absolută a piesei Galoșiscrisă de renumitul scriitor contemporan maghiar, György Dragomán. Următorul spectacol este programat joi, 17 noiembrie, ora 20.00.

kalucsni_prb_bi-0014

Acțiunea piesei se petrece în anii ’80, într-un orășel din Transilvania, unde ni se înfățișează lupta pentru emigrare a unei familii de intelectuali. Soțul, redactorul unui ziar local, se îndrăgostește de fiica șefului Securității din oraș. Acest lucru însă nu rămâne fără consecințe – între două percheziții ale locuinței, membrii familiei trebuie să se decidă ce sunt dispuși să sacrifice pentru a se putea elibera.

kalucsni_prb_bi-0831

András Visky, regizorul spectacolului, declara că Galoși va oferi spectatorilor un fel de introducere în anii ’80, el neconsiderând această epocă drept una terminată pentru că nu a devenit încă parte a discuțiilor publice. Spațiul muzeal al spectacolului invită la distanțare, în timp ce mijloacele de cinema verité îi apropie pe spectatori de lumea personajelor. Astfel, Galoși  li se adresează poate chiar și celor care nu au trăit în acea perioadă. Ei pot observa că, de fapt, din foarte multe puncte de vedere unele lucruri se mai petrec și astăzi.

kalucsni_prb_bi-0823

Fotografii din spectacol

La realizarea spectacolului au contribuit: Dénes Miklósi (decorul), Carmencita Brojboiu (costumele), Ilona Lőrincz (asistent decor) și Emőke Veres (colaborator).

Din distribuție fac parte actorii: Áron Dimény, Imola Kézdi, Rita Sigmond, Andrea Kali, Csilla Albert, Ervin Szűcs, Szabolcs Balla, András Buzási, Péter Árus, Attila Orbán, Alpár Fogarasi.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe site-ul www.biletmaster.ro şi de la casa de bilete a Teatrului (de luni până vineri, între orele 10.00–14.00 şi cu 1 oră și 30 de minute înainte de spectacol).

Comunicat al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca

Arhiva rubricii Premieră absolută 

costintuchilaPREMIERĂ ABSOLUTĂandras visky,anii 80,galosi,teatrul maghiar de stat cluj
Miercuri, 16 noiembrie 2016, ora 20.00, în Sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj este programată premiera absolută a piesei Galoși, scrisă de renumitul scriitor contemporan maghiar, György Dragomán. Următorul spectacol este programat joi, 17 noiembrie, ora 20.00. Acțiunea piesei se petrece în anii '80, într-un orășel din Transilvania,...