teatrul nottara spectacole lectura

Teatrul ”Nottara” din București și Fundația Culturală Greacă organizează, în perioada 14–16 iunie 2017, a IX-a ediție a seriei de spectacole-lectură intitulate „Spectacolul începe cu o lectură”, coordonată de regizorii Mihai Lungeanu și Alexandru Mâzgăreanu.

Prin acest proiect, Teatrul ”Nottara” și Fundația Culturală Greacă își propun stabilirea unui dialog între spațiul cultural și teatral românesc și cel internațional prin probarea calităților dramaturgice ale pieselor, atât prin exercițiul teatral de lectură realizat de regizori și actori, cât și prin intermediul unor discuții libere între spectatori, regizori, actori și autori. Textele alese spre a fi lecturate – și interpretate – de către actorii Teatrului ”Nottara” sunt comedii semnate de autori contemporani și au fost traduse în premieră în România. Două dintre textele alese sunt scrise special pentru scenă, iar al treilea reprezintă o adaptare pentru teatru a unui roman: Thailanda” (titlu original: Cu forță, din Kifisia) de Dimitris Kechaidis și Eleni Chaviara, în regia lui Mihai Lungeanu, Diseară mâncăm la Iocasta de Akis Dimou, în regia lui Yannis Paraskevopoulos, și Martor mi-e Dumnezeu de Makis Tsitas, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu. Vor fi prezenți și vor vorbi despre teatru dramaturgul Akis Dimou, autorul uneia dintre piese, și regizorul Yannis Paraskevopoulos, care este atașat deja de România prin numeroasele sale colaborări, atât la Craiova, cât și la București. Discuțiile dintre invitați și public vor fi moderate de criticul de teatru Cristina Rusiecki. Spectacolele-lectură se desfășoară în Sala George Constantin, începând cu ora 19.00.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

spectacolul incepe cu o lectură

Programul spectacolelor-lectură:

14 iunie, ora 19.00Martor mi-e Dumnezeu” de Makis Tsitas, traducere și adaptare de Claudiu Sfirschi-Lăudat, regia: Alexandru Mâzgăreanu. Cu: Gabriel Răuță.

15 iunie, ora 19.00Thailanda” de Dimitris Kechaidis și Eleni Chaviara, traducere de Claudiu Sfirschi-Lăudat, regia: Mihai Lungeanu. Cu: Ada Navrot, Luminița Erga, Isabela Neamțu, Ioana Calotă.

16 iunie, ora 19.00Diseară mâncăm la Iocasta” de Akis Dimou, traducere de Claudiu Sfirschi-Lăudat, regia: Yannis Paraskevopoulos. Cu: Cerasela Iosifescu, Alexandru Jitea, Alexandru Mike Gheorghiu, Mihaela Subțirică, Răzvan Bănică, Rareș Andrici, Cristina Juncu.

Pentru o prezentare detaliată a autorilor și a textelor, dați click aici: http://new.nottara.ro/res/doc/2863_Prezentare.pdf

logo revista teatrala radioVezi: arhiva rubricii Spectacol-lectură

costintuchilaSPECTACOL-LECTURĂAkis Dimou,alexandru jitea,alexandru mâzgăreanu,Alexandru Mike Gheorghiu,cerasela iosifescu,cristina juncu,Dimitris Kechaidis,Fundația Culturală Greacă,gabriel răuță,Iocasta,Mihaela Subțirică,mihai lungeanu,Rareș Andrici,Răzvan Bănică,spectacolul începe cu o lectură,teatrul nottara
Teatrul ”Nottara” din București și Fundația Culturală Greacă organizează, în perioada 14–16 iunie 2017, a IX-a ediție a seriei de spectacole-lectură intitulate „Spectacolul începe cu o lectură”, coordonată de regizorii Mihai Lungeanu și Alexandru Mâzgăreanu. Prin acest proiect, Teatrul ”Nottara” și Fundația Culturală Greacă își propun stabilirea unui dialog...