turneu oidip salonic

Trupa Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu se află în turneu la Salonic (Grecia), în perioada 2–5 octombrie 2015 pentru a prezenta spectacolul Oidip în regia lui Silviu Purcărete, la Dimitria Festival. Reprezentația va avea loc duminică, 4 octombrie, ora 21.00, la Teatrul Național al Greciei de Nord. 

Dimitria Festival este cel mai important eveniment cultural din nordul Greciei, ce transformă anual orașul Salonic într-o imensă scenă. Până pe 18 octombrie 2015 au fost programate peste 40 de evenimente: teatru, muzică, dans, literatură, dezbateri, spectacole de stradă, celebrând a 50-a aniversare a festivalului, sub genericul  „Un festival pentru viitor”. 

Foto TNRS_OIDIP_Sebastian Marcovici

Oidip. Fotografie de Sebastian Marcovici

Producţia Teatrului Naţional din Sibiu este o adaptare după Oedip la Colonos şi Oedip Rege de Sofocle şi surprinde prin forţa viziunii aproape cinematografice a montării regizorului Silviu Purcărete, care îmbină realul cu imaginarul, dezvoltând o poetică a detaliilor sfâşietoare. Este o pictură a spaimelor, a presentimentelor și a nefericirii, în spiritul marilor maeştri, o tălmăcire actuală a unui destin de legendă. Scenografia spectacolului este semnată de Dragoş Buhagiar, iar muzica originală de Vasile Şirli. Din distribuție fac parte actorii: Constantin Chiriac, Ofelia Popii, Diana Văcaru Lazăr, Diana Fufezan, Cristian Stanca, Adrian Matioc, Florin Coşuleţ, Ioan Paraschiv, Eduard Pătraşcu, Pali Vecsei, Emöke Boldizsár, Veronica Arizancu, Cristina Stoleriu, Cristina Ragos.

oidip teba sofocle purcarete

Tot în această lună, spectacolul Oidip va fi prezentat în cadrul unui important turneu în Japonia, când vor avea loc 4 reprezentații în cele mai mari săli de spectacol nipone: Tokyo Metropolitan Theatre și Matsumoto Performing Arts Center. 

Daniela Plopeanu

PR, Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu

Videoclip

Vezi și: „Oidip”, spectacol de Silviu Purcărete la Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu la rubrica Retrospectivă 2014

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu 

Arhiva rubricii Turnee

costintuchilaTURNEEdimitra festival,oedip la colonos,oedip rege,ofelia popii,oidip,salonic,silviu purcărete,sofocle
Trupa Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu se află în turneu la Salonic (Grecia), în perioada 2–5 octombrie 2015 pentru a prezenta spectacolul Oidip în regia lui Silviu Purcărete, la Dimitria Festival. Reprezentația va avea loc duminică, 4 octombrie, ora 21.00, la Teatrul Național al Greciei de Nord.  Dimitria Festival...