romeo si julieta premiu moscova

Departamentul de Artă Teatrală al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu a participat la ediția 2015 (10–20 aprilie) a Riverside Left Theatre Festival, organizat de Moscow State University of Culture and Arts, cu spectacolul Romeo și Julieta de William Shakespeare, în regia lui Bogdan Sărătean.

Spectacolul școlii sibiene de teatru a fost distins cu Premiul special al juriului pentru cea mai modernă interpretare, distincție acordată în Gala de închidere a Festivalului (20 aprilie).

Foto grup_Romeo si Julieta

Reprezentația studenților sibieni a avut loc în data de 14 aprilie, în Sala Mare a Universității și a fost onorată de prezența Rectorului Universității de Stat pentru Cultură și Artă din Moscova, prof. univ. dr. T. W. Kuznetsova și a Excelenței Sale, domnul Vasile Soare, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României la Moscova.

romeo-si-julieta1

Cu ocazia participării la Riverside Left Theatre Festival, Directorul Departamentului de Artă Teatrală (conf. univ. dr. Ion M. Tomuș) și Rectorul Universității de Stat pentru Cultură și Artă din Moscova (prof. univ. dr. T. W. Kuznetsova) au semnat un acord de colaborare între cele două instituții, document ce are în vedere promovarea schimburilor academice, dezvoltarea posibilităților de cercetare și creație artistică, asistență pentru dezvoltarea profesională a cadrelor didactice și schimburi de experiență legate de implementarea tehnicilor inovative de predare.

Primul pas al colaborării pe care o presupune acest acord o reprezintă participarea spectacolului Hamlet de William Shakespeare, produs de către universitatea moscovită, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (secțiunea Întâlnirea Școlilor și Academiilor de Teatru).

Prezența școlii de teatru sibiene la Moscova și distincția cu Premiul special al juriului pentru cea mai modernă interpretare, la un eveniment de amploarea și dimensiunea Riverside Left Theatre Festival, confirmă, din nou, prestigiul școlii de teatru sibiene și nivelul de excelență al cercetării științifice și creației artistice promovate de Departamentul de Artă Teatrală al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

romeo-si-julieta-tnrs

Riverside Left Theatre Festival este cel mai mare festival de teatru pentru studenți din Moscova. Ediția din 2015 a reunit școli de teatru foarte importante: Theatre „Nie Ma” (Polonia), „Papion Theater Group” (Iran), Theatre Laboratory „Alma Alter” (Bulgaria), The Boris Shchukin Theatre School, „Open stage” Theatre (Moscow), „Krasny Tsvetok” Theatre (Perm), Theatre School of Moscow Art Academic Theatre, The Russian University of Theatre Arts (GITIS, Moscova),  „Maneken” Theatre (Chelyabinsk), Kaluga Drama Theatre (Kaluga), Youth Theatre „Miracle”, (Smolensk), Moscow State Institute of Culture, Academy of Arts & Cultural Center (Egipt),  „Rupor” Troupe (Moscova), National University of Science and Technology (MISIS, Moscova), Theatre Studio „Evolution” (Kaliningrad), Omsk State Theatre of Dolls „Harlequin” (Omsk), Udmurt Republican College of Culture (Izhevsk).

Romeo și Julieta de William Shakespeare

Traducere de Anca Tomuș. Regia: Bogdan Sărătean. Dramaturgia: Bogdan Sărătean. Distribuția (în ordine alfabetică): Anton Balint, Paul Bondane, Claudiu Fălămaș, Andrada Grosu, Alexandru Malaicu, Oana Marin, Iulia Popa, Tudor Răileanu, Călin Roajdă, Maria Soilică, Alexandra Șerban. Muzica originala: MC Matli și Claudiu Fălămaș. Light design: Iancu Ungureanu. 

Daniela Plopeanu

PR, Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu

logo revista teatrala radioVezi și: Două premii importante pentru „Romeo și Julieta” la Festivalul de la Minsk

 Arhiva Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu

costintuchilaPREMIIbogdan saratean,Riverside Left Theatre Festival,romeo si julieta,teatrul national radu stanca sibiu,universitatea sibiu
Departamentul de Artă Teatrală al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu a participat la ediția 2015 (10–20 aprilie) a Riverside Left Theatre Festival, organizat de Moscow State University of Culture and Arts, cu spectacolul Romeo și Julieta de William Shakespeare, în regia lui Bogdan Sărătean. Spectacolul școlii sibiene de teatru a...