Staipelochian cartea soaptelor londra icr

Spectacolul Staipelochian, realizat de Asociația ,,Teatrul RAMPA” și regizat de Armine Vosganian și Mihai Alexandru Ion, debutează vineri, 15 iulie 2016, la ora 15.30, la Arthur Cotterell Theatre, Kingston College (Kingston Hall Road, KT1 2AQ Kingston upon Thames, Londra), în cadrul Youth Arts Festival din Londra, un mozaic de proiecte originale dedicat creativității tinerilor. 

Inspirat din romanul Cartea şoaptelor de Varujan Vosganian, Staipelochian este un spectacol docu-drama ce narează istoria complicată a armenilor din România de-a lungul turbulentului secol al XX-lea. Din distribuție, fac parte Andreea Alexandrescu, Adela Bengescu, Cătălina Bălălău, Teodora Filip, Ana Turcu şi Armine Vosganian. Scenografia este realizată de Diana Nistor, iar design-ul de lumini de Matei Şopterean. Reprezentațiile, ce constituie prima participare românească la acest Festival, vor avea loc între 15–17 iulie, fiind derulate cu sprijinul ICR Londra. 

Staipelochian

Asociaţia ,,Teatrul RAMPA”, creată în anul 2013, desfăşoară activităţi de promovare în special a artiştilor din domeniul teatral și cinematografic prin spectacole, performance-uri, workshop-uri şi colaborări interdisciplinare, precum și cursuri de formare în artele spectacolului. RAMPA a realizat proiecte în colaborare cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, Asociaţia „Pro Casandra”, Asociaţia „Hanul Solacolu” şi MaqPro. Deţine în portofoliu trei spectacole de teatru definitivate, două spectacole de teatru în pregătire şi cinci filme de scurt-metraj.       

International Youth Arts Festival (IYAF) este unul dintre cele mai mari şi mai diverse festivaluri de tineret din lume. A fost înființat în anul 2009, este organizat de către Fundaţia ,,Creative Youth”, angrenează în organizarea sa peste 25.000 de tineri profesionişti şi voluntari și este considerat un precursor al Edinburgh Fringe Festival. 

Pentru mai multe detalii despre eveniment, vă invităm să vizitați: 

www.icr-london.co.uk 

și https://www.facebook.com/ICRLondon/

LOGO RT CU CHENARVezi: Arhiva rubricii Festivaluri

costintuchilaFESTIVALURIasociatia rampa,cartea soaptelor,docu-drama,icr londra,International Youth Arts Festival,staipelochian,varujan vosganian
Spectacolul Staipelochian, realizat de Asociația ,,Teatrul RAMPA” și regizat de Armine Vosganian și Mihai Alexandru Ion, debutează vineri, 15 iulie 2016, la ora 15.30, la Arthur Cotterell Theatre, Kingston College (Kingston Hall Road, KT1 2AQ Kingston upon Thames, Londra), în cadrul Youth Arts Festival din Londra, un mozaic de...