suflet vagabond

sigla arcub nouaSuflet vagabond este spectacolul care deschide anul teatral la ARCUB – Centrul Cultural al Bucureștiului. Îmbinând cu succes teatrul cu muzica, acest performance plin de culori și emoții se joacă sâmbătă, 23 și duminică, 24 ianuarie 2016, de la ora 20.00, la sediul din Gabroveni (str. Lipscani nr. 84-90).

afis suflet vagabond

Suflet vagabond este un monolog în doi, inspirat din povești adevărate. Povești adunate din sticlele aruncate în mare de artiști-călători ai lumii, dar și de alte suflete anonime. Ideea spectacolului s-a născut pe meleaguri străine, la Alger (Festivalul Cultural European), când doi prieteni s-au întâlnit și-au hotărât să pună la cale „un proiect de suflet” vorbit într-o singură limbă, „cea a muzicii, a armoniei, în ciuda disonanțelor, zgomotelor asurzitoare care ne bulversează încontinuu”.    

fotografii suflet vagabond arcub

Fotografii din spectacol de Toma Lapteș    

Povestea neterminată despre viața celor mereu pe drum a fost imaginată de doi creatori-hoinari cu o bogată experiență în afara țării: actrița de teatru și film Simona Măicănescu (în țară a lucrat cu regizori precum Tompa Gábor, Sanda Manu, Silviu Purcărete, Mona Chirilă, Alexandru Dabija, Cătălina Buzoianu, Lucian Pintilie) și muzicianul și compozitorul Alex Simu, care și-a plimbat muzica prin 32 de țări și cinci continente. Din echipa proiectului mai fac parte: Elena Butică, asistent regie și scenografie, Dan Basu, un artist vizual foarte cunoscut în zona underground românească pentru proiecțiile sale multimedia și pictorița stabilită în Spania, Anka Moldovan, ale cărei tablouri reprezintă suportul spectacolului vizual.

suflet vagabond simona maicanescu alex simu arcub

Simona Măicănescu și Alex Simu

„Aşteptam de mult un astfel de spectacol în peisajul nostru extrem de pestriţ, amestecat, prea amestecat, care să-mi aducă aminte de colinele înmuiate în lumină şi mister ale lui Horia Bernea şi Cesare Pavese, de picturile magice ale ale lui Florin Niculiu, de melancolia fără sfârşit a lui Emil Botta. Da, aşteptam un astfel de «haiku» al sufletului, scris cu o caligrafie atât de preţioasă: cea a pasiunii, a iubirii absolute, a legăturilor dintre lucruri şi oameni.” (Irina Budeanu, „Cotidianul”).

Premiera spectacolului a avut loc în 12 decembrie 2015.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe http://arcub.ro/bilete-online/ și din rețeaua de bilete EventimTIM.

Preţuri: 43,20 lei (Categoria I) și 27 lei (Categoria II).

Comunicat al ARCUB

logo revista teatrala radioAlte știri despre ARCUB

Arhiva rubricii Știri

costintuchilaȘTIRIalex simu,arcub,emil botta. horia bernea,performance,sanda manu,simona maicanescu,suflet vagabond,tompa gabor
Suflet vagabond este spectacolul care deschide anul teatral la ARCUB – Centrul Cultural al Bucureștiului. Îmbinând cu succes teatrul cu muzica, acest performance plin de culori și emoții se joacă sâmbătă, 23 și duminică, 24 ianuarie 2016, de la ora 20.00, la sediul din Gabroveni (str. Lipscani nr. 84-90). Suflet vagabond este...