copii-rai-arte-dell-anima-spectacole-dublin

Teatrul Arte dell’Anima din București vă așteaptă în cadrul Festivalului ”Undercloud”, secțiunea Concurs luni, 28 august 2017, ora 20.00 la Sala Studio, ARCUB – Hanul Gabroveni (str. Lipscani nr. 84-90, București) pentru a viziona spectacolul ”Copii răi” de Mihaela Michailov. Regie: Geanina Hergheligiu. În distribuție: Ana-Maria Irimia, Raluca Jugănaru, Alin Potop. Scenografie: Ruxandra Manolovici. Light & Sound design: Alexandru Bibere. Mișcare scenică: Alina Iacov Lazăr.

Spectacolul este recomandat persoanelor peste 12 ani.

Actorii Ana-Maria Irimia, Raluca Jugănaru și Alin Potop, sub îndrumarea atentă a regizoarei Geanina Hergheligiu, dau naștere unui spectacol în care lumea pe care o cunoaștem cu toții este afișată crud, dar totodată în concordanță cu realitatea.

Copii-rai-mihaela-michailov

Inspirat dintr-un caz real, ”Copii răi” este un spectacol-manifest al generaţiei ”copy-paste”, al generaţiei ”la un click distanță” împotriva sistemului educaţional din şcoli dar şi de acasă, un spectacol acut, necesar, care induce publicului teme clare de reflecție și acțiune. Relația abuzivă profesor-elev, perpetuarea modelului ”pedepsei” ca metodă de educație, problema părinților neatenți, problema bullying-ului, a asocierii procesului educațional cu suferința, a conceptelor predate, dar neaplicate, problema copilului de nivel slab care ajunge să fie anihilat de un sistem în care doar „eroii” contează, sunt teme prezente în spectacol.

Imagine-din-spectacolul-Copii-răiImagine-din-spectacolul-Copii-răi

Imagine din spectacolul ”Copii răi”

Textul are la bază povestea reală a unei eleve de 11 ani, ţinută în clasă cu mâinile legate la spate, ca pedeapsă, de către profesoara de istorie, fiind umilită și agresată apoi de către colegii de clasă. Personajul (Fetița) are 11 ani, aflându-se în perioada delicată a pre-adolescenţei care se manifestă plenar; lumea se dilată şi nevoile de identitate şi respect sunt uriaşe. La această vârstă, copiii sunt pe tărâmul fragil dintre copilărie şi adolescenţă; corpul lor pare dezvoltat şi matur, dar sufletul le este mai degrabă crud. O producție ce trezește în orice spectator conștiința, dar și sentimente de înțelegere, responsabilizare și compasiune. Acut. Necesar. Actual. 

Biletele pot fi achiziționate direct de la Casa de bilete ARCUB la prețul de 35 RON și online prin MyStage și Eventbook.

Mai multe detalii găsiți pe site-ul nostru: www.artedellanima.ro, precum și pe www.undercloud.ro/event/copii-rai

Comunicat al Teatrului Arte dell’Anima

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva Teatrul Arte dell’Anima

Arhiva rubricii Festivaluri 

costintuchilaFESTIVALURIAlin Potop,Ana Maria Irimia,arcub,copii rai,festivalul undercloud 2017,festivaluri teatru independent,Geanina Hergheligiu,mihaela michailov,Raluca Jugănaru,Teatrul Arte dell’Anima
Teatrul Arte dell’Anima din București vă așteaptă în cadrul Festivalului ”Undercloud”, secțiunea Concurs luni, 28 august 2017, ora 20.00 la Sala Studio, ARCUB – Hanul Gabroveni (str. Lipscani nr. 84-90, București) pentru a viziona spectacolul ”Copii răi” de Mihaela Michailov. Regie: Geanina Hergheligiu. În distribuție: Ana-Maria Irimia, Raluca Jugănaru,...