galosi andras visky festival debrecen

Spectacolul Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, Galoși de György Dragomán, regia: András Visky, va participa la cea de a XI-a ediție a Festivalului de Teatru DESZKA din Debrecen, Ungaria. Spectacolul este programat pe 2 aprilie, ora 16.00, la Teatrul Csokonai.

galosi teatrul maghiar de stat cluj

Imagine din spectacolul ”Galoși”

”Piesa Galoși înfățișează lumea endogamă și promiscuă a unui orășel ardelean, în care nu poate fi disociată viața prigonitorului de cea a prigonitului, a securistului de cea a intelectualilor și a muncitorilor unși cu toate alifiile. Spectacolul este un fel de introducere în viața unei familii din anii optzeci, dar poate fi foarte interesant și pentru cei care nu au trăit în anii optzeci.” – preciza András Visky.

Andras Visky

András Visky

András Visky, directorul artistic al Teatrului Maghiar de Stat, este totodată și invitatul special al Festivalului DESZKA. Trei spectacole din programul festivalului fiind legate de numele lui: Julieta, Porno și Galoși, în calitate de autor și regizor. András Visky participă și la discuțiile de după spectacolele invitate în cadrul festivalului. De asemenea, instalația inaugurată în deschiderea festivalului este strâns legată de viața dramaturgului András Visky.

Comunicat al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca

Arhiva rubricii Festivaluri

costintuchilaFESTIVALURIanii optzeci,endogam,Festivalul de Teatru DESZKA din Debrecen,Galoși de György Dragomán,Teatrul Csokonai,teatrul maghiar de stat din cluj
Spectacolul Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, Galoși de György Dragomán, regia: András Visky, va participa la cea de a XI-a ediție a Festivalului de Teatru DESZKA din Debrecen, Ungaria. Spectacolul este programat pe 2 aprilie, ora 16.00, la Teatrul Csokonai. ”Piesa Galoși înfățișează lumea endogamă și promiscuă a unui...