spectacol-premiera-teatrul-excelsior-bucuresti

Spectacolul The History Boys. Povești cu parfum de liceu de Alan Bennett, regia: Vlad Cristache, produs de Teatrul Excelsior din București, s-a bucurat de un mare succes în rândul criticilor și al publicului. După ce a obținut Diploma de Excelență în cadrul celei de-a XII-a ediții a Festivalului „VedeTeatru” de la Buzău, The History Boys își continuă traseul festivalier prin țară și în București.

afis the history boys

Una dintre cele mai recente producții pentru adolescenți a Teatrului Excelsior, The History Boys. Povești cu parfum de liceu, pusă în scenă de Vlad Cristache, a intrat în selecțiile mai multor festivaluri. Astfel, publicul din țară și din București va avea ocazia să vadă sau să revadă un show încântător”, „un spectacol necesar”.

Imagine 2 the history boys

Foto: Adi Bulboacă

Vă reamintim că în data de 8 august, The History Boys va fi prezentat în cadrul Festivalului Național de Teatru Tânăr din Alexandria, ediţia a X-a, organizat de Ideo Ideis (1–9 august). Iar pe 11 octombrie se va juca în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard, ediția a III-a, organizat de Teatrul „Nottara” (8–17 octombrie), la București. În data de 19 octombrie, The History Boys va călători la Festivalul de Teatru Piatra Neamț. Ne bucurăm să anunțăm că spectacolul Teatrului Excelsior se regăsește și în selecția oficială a Festivalului Național de Teatru, ediția a 25-a (23 octombrie–1 noiembrie 2015).

mihai-dinvale-teatrul-excelsior

The History Boys. Poveşti cu parfum de liceu de Alan Bennett, traducere de Vlad Cristache. Distribuţia: Mihai Dinvale, Radu Iacoban, Daniela Ioniţă-Marcu, Cristian Nicolaie, George Albert Costea, Alexandru Ion, Cezar Grumăzescu, Gabriel Costin, Conrad Mericoffer, Dan Clucinschi, Alexandru Voicu, Radu Mateucă. Regia şi scenografia: Vlad Cristache.

Spectacolul se adresează adolescenților peste 16 ani.

teatrul-excelsior

Acţiunea se desfăşoară în anii ’80, la Cutlers’ Grammer School, într-un tradiţional colegiu de băieţi din Sheffield, Nordul Angliei. Obişnuitul stil de viaţă, nonconformist şi indolent, al elevilor din clasa de istorie, care se pregătesc pentru intrarea la facultate, este dinamitat de ambiţiile directorului. Acesta doreşte cu ardoare ca şcoala sa să urce în clasamentul celor mai importante instituţii de învăţământ. Iar ţintă devine reuşita tinerilor la renumitele Oxford şi Cambridge.

De aceea îl angajează pe Irwin, un tânăr profesor de istorie suplinitor. Tehnica sa modernă de predare intră în conflict atât cu Hector, profesorul excentric ce îşi savurează cunoştinţele în faţa clasei pentru propria lui plăcere, cât şi cu profesoara Lintott, cu un stil pedagocic mult prea tradițional.

Cinic şi tranşant, Irwin reuşeşte să îi provoace pe tineri să abordeze subiectele de istorie în mod inedit, astfel încât studiul să le facă, chiar spre surprinderea acestora, plăcere. Ca în final ţinta – Oxford şi Cambridge – să fie, pentru prima dată în istoria colegiului, atinsă.

Mai multe detalii și noutăți despre spectacolele și programele Teatrului Excelsior sunt disponibile pe Facebook și pe site-ul nostru: http://www.teatrul-excelsior.ro.

Comunicat al Teatrului Excelsior din București

Videoclip The History Boys. Poveşti cu parfum de liceu

logo revista teatrala radio

Vezi: La Teatrul Excelsior, in focus: tinerii, cronica spectacolului The History Boys. Poveşti cu parfum de liceu de Mariana Ciolan

Alte știri despre Teatrul Excelsior

Arhiva rubricii Știri

costintuchilaȘTIRIAlan Bennett,fnt 2015,mariana ciolan,mihai dinvle,Sheffield,spectacol al teatrului excelsior in fnt,stiri rtr,teatrul excelsior,The History Boys. Povești cu parfum de liceu,vlad crstache

Spectacolul The History Boys. Povești cu parfum de liceu de Alan Bennett, regia: Vlad Cristache, produs de Teatrul Excelsior din București, s-a bucurat de un mare succes în rândul criticilor și al publicului. După ce a obținut Diploma de Excelență în cadrul celei de-a XII-a ediții a Festivalului „VedeTeatru”...