spectacol-premiera-teatrul-excelsior-bucuresti

Spectacolul The History Boys. Poveşti cu parfum de liceu de Alan Bennett, regia Vlad Cristache, produs de Teatrul Excelsior din București, va fi prezent, în această toamnă, la festivaluri recunoscute din ţară şi din Bucureşti.

The History Boys

Astfel, în data de 8 octombrie 2015, The History Boys, spectacolul, asemenea unui film bun, va fi prezentat în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr, ediţia a VIII-a, organizat de Teatrul de copii şi tineret „Luceafărul”, la Iaşi, iar pe 11 octombrie 2015 se va juca în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard, ediţia a III-a, organizat de Teatrul Nottara (8 şi 17 octombrie), la Bucureşti. În data de 19 octombrie 2015, The History Boys va putea fi văzut la cea de-a XXVII-a ediţie a Festivalului de Teatru Piatra Neamţ (11–22 octombrie). Spectacolul este invitat şi la cea de-a X-a ediţie a Festivalului Internaţional „Zile şi nopţi de teatru European la Brăila” (1–6 decembrie 2015), şi va fi jucat în data de 2 decembrie pe scena Teatrului „Maria Filotti” din Brăila. Vă reamintim că spectacolul Teatrului Excelsior se regăseşte şi în selecţia oficială a Festivalului Naţional de Teatru, ediţia a 25-a şi va fi prezentat în zilele de 26 octombrie şi 31 octombrie.

mihai-dinvale-teatrul-excelsior

The History Boys. Poveşti cu parfum de liceu de Alan Bennett, traducere de Vlad Cristache. Regia şi scenografia: Vlad Cristache. În distribuţie: Mihai Dinvale, Radu Iacoban, Daniela Ioniţă-Marcu, Cristian Nicolaie, George Albert Costea, Alexandru Ion, Cezar Grumăzescu, Gabriel Costin, Mihai Conrad Mericoffer, Dan Clucinschi, Alexandru Voicu, Radu Mateucă.

Spectacolul se adresează adolescenţilor peste 16 ani.

cronica history boys

Fotografii de Adi Bulboacă

Acţiunea se desfăşoară în anii ’80, la Cutlers’ Grammer School, într-un tradiţional colegiu de băieţi din Sheffield, Nordul Angliei. Obişnuitul stil de viaţă, nonconformist şi indolent, al elevilor din clasa de istorie, care se pregătesc pentru intrarea la facultate, este dinamitat de ambiţiile directorului. Acesta doreşte cu ardoare ca şcoala sa să urce în clasamentul celor mai importante instituţii de învăţământ. Iar ţintă devine reuşita tinerilor la renumitele Oxford şi Cambridge.

De aceea îl angajează pe Irwin, un tânăr profesor de istorie suplinitor. Tehnica sa modernă de predare intră în conflict atât cu Hector, profesorul excentric ce îşi savurează cunoştinţele în faţa clasei pentru propria lui plăcere, cât şi cu profesoara Lintott, cu un stil pedagocic mult prea tradiţional.

Cinic şi tranşant, Irwin reuşeşte să îi provoace pe tineri să abordeze subiectele de istorie în mod inedit, astfel încât studiul să le facă, chiar spre surprinderea acestora, plăcere. Ca în final ţinta – Oxford şi Cambridge – să fie, pentru prima dată în istoria colegiului, atinsă.

Mai multe detalii şi noutăţi despre spectacolele şi programele Teatrului Excelsior sunt disponibile pe Facebook şi pe site-ul nostru http://www.teatrul-excelsior.ro.

Comunicat al Teatrului Excelsior din București

Videoclip The History Boys. Poveşti cu parfum de liceu

logo revista teatrala radioVezi: La Teatrul Excelsior, in focus: tinerii, cronică de teatru de Mariana Ciolan

Alte știri despre Teatrul Excelsior

Arhiva rubricii Știri

costintuchilaȘTIRIAlan Bennett,fnt 2015,mihai dinvale,teatrul excelsior,The History Boys. Povești cu parfum de liceu,vlad cristache
Spectacolul The History Boys. Poveşti cu parfum de liceu de Alan Bennett, regia Vlad Cristache, produs de Teatrul Excelsior din București, va fi prezent, în această toamnă, la festivaluri recunoscute din ţară şi din Bucureşti. Astfel, în data de 8 octombrie 2015, The History Boys, spectacolul, „asemenea unui film bun”,...