stagiune estivala 2015 unteatru

Teatrul UnTeatru din București continuă stagiunea estivală și vă așteaptă cu drag, toată vara, de la orele 20.00, la spectacole.  

Program 8–16 iulie 2015: 

Miercuri, 8 iulie, ora 20.00: Poezia visului, versuri de Emil Botta. Un spectacol de Miriam Răducanu. Scenografia: Vladimir Turturică. Cu: Lari Giorgescu.

lari-giorgescu-în-poezia-visului

Lari Giorgescu în Poezia visului

„Poezia, când e bogată în semnificații și culori autentice, dă substanță nu numai lecturii sau recitalului. Ea poate da conținut unui spectacol teatral cu tot ceea ce înseamnă acest gen artistic. Creația celui ce a fost un mare actor și excepțional poet, Emil Botta, ne-a inspirat în încercarea de a-i valorifica multitudinea de idei și metafore într-un format teatral.

Am ales din Emil Botta cateva poezii subsumate ideii de vis creator de imagini și întâmplari încărcate de sensuri și sugestii. Rezultatul: spectacolul de față.” – Miriam Răducanu.

Spectacol prezentat la Festivalul Internațional de Teatru Sibiu 2014, Gala Star Bacău 2014 și la Praga (vezi detalii).

Interviu cu actorul Lari Giorgescu, realizat de Raluca Rădulescu

Joi, 9 iulie, ora 20.00: Trei femei înalte după Edward Albee (Producție ArCuB și UnTeatru). Regia: Andrei și Andreea Grosu. Cu: Cristina Casian, Florina Gleznea și Nicoleta Lefter. Muzica: Nicu Alifantis și Sofia Vicoveanca. 

trei-femei-inalte-alexandra pasca

Fotografie de Alexandra Pașca

„Un text contemporan care vorbește despre conflictul dintre generații. Întâlnim trei tipologii de personaje care aparent nu au nimic în comun în afară de spațiul în care se întâlnesc. Relațiile se consolidează, principiile umane se dezmorțesc pentru ca până la final cele trei personaje să se contopească într-unul. Spectacolul poate fi o radiografie a ființei umane surprinsă în trei etape de evoluție.”

Marele premiu – Iași Fringe Festival 2013, Premiul pentru cea mai bună actriță – Maratonul Teatrului Independent 2012, Nominalizare cea mai bună actriță – Festivalul Undercloud 2012.

actori tradare harold pinter

Trădare

Miercuri, 15 iulie, ora 20.00: Trădare de Harold Pinter. Traducere de Sânziana Stoican. Regia: Sânziana Stoican. Cu: Sabrina Iaschevici, Silviu Debu, Ionut Vișan. Scenografia: Valentin Vârlan. Spectacol realizat în parteneriat cu Primăria Sectorului 3 și Centrul Cultural „Casa Artelor” Sector 3.

Spectacol selecționat în Festivalul Național de Teatru 2015.

A trăda = A înșela în mod voit și perfid încrederea cuiva, săvârșind acte care îi sunt potrivnice. A fi neloial față de cineva sau de ceva. A se abate de la o linie de conduită, a dovedi inconsecvență față de o acțiune, de o idee etc. A comite o infidelitate în dragoste sau în căsnicie; a înșela.

Premiul pentru cea mai bună actriță în cadrul Maratonul Teatrului Independent, Marele Premiu în cadrul Festivalului Național de Teatru Independent. 

Cel mai frumos roman din lume - foto Adi Bulboaca

Cel mai frumos roman din lume. Foto: Adrian Bulboacă

Joi, 16 iulie, ora 20.00: Cel mai frumos roman din lume după Ventrilocul de Larry Tremblay. Regia: Alexandra Penciuc. Cu: Nicoleta Lefter și Ionuț Grama. Scenografia: Tudor Prodan.

Cel mai frumos roman din lume după Larry Tremblay este povestea a două personaje unite într-un joc al creației, în care realul și imaginarul alternează, coexistă și se contopesc. 

Sub aparența unei ședințe de terapie în care o mică scriitoare aflată în pană de inspirație (Nicoleta Lefter) este analizată de un psihiatru excentric (Ionuț Grama), cei doi dezvăluie noi planuri ale realității, care se împletesc, se dezvoltă și se destramă, pe rând, ca straturile unei cepe, în căutarea esenței – adevărul pur. Scenografia este semnată de Tudor Prodan. Regizoarea Alexandra Penciuc propune o perspectivă inedită asupra relațiilor interumane și a subconștientului, într-o poveste de dragoste întunecată și emoționantă despre identitate și alteritate, maturizare și sexualitate – și, mai ales, despre puterea, nevoia și dreptul de a crea. 

Maratonul Teatrului Independent 2013, Festivalul International de Teatru de la Sibiu 2014, Festivalul Contemporanis Iași 2014.

Rezervări bilete se pot face: pe adresa unteatru@gmail.com; pe site-ul www.unteatru.ro sau sms la numărul 0721268516 (nume, dată, spectacol, număr de locuri); bilete online pe www.tomtix.ro.

Veți primi confirmare pe mail, respectiv pe telefon.

Pentru alte detalii: www.unteatru.ro 

http://www.facebook.com/unteatru.teatrul 

UnTeatru: str. Ilfov nr.1, în spatele CEC-ului de pe Calea Victoriei.

logo revista teatrala radioAlte știri despre UnTeatru

Arhiva rubricii Știri

costintuchilaȘTIRIlari giorgescu,Larry Tremblay,tradare harold piner,unteatru bucurești,visul spectacol emil botta

Teatrul UnTeatru din București continuă stagiunea estivală și vă așteaptă cu drag, toată vara, de la orele 20.00, la spectacole.   Program 8–16 iulie 2015:  Miercuri, 8 iulie, ora 20.00: Poezia visului, versuri de Emil Botta. Un spectacol de Miriam Răducanu. Scenografia: Vladimir Turturică. Cu: Lari Giorgescu. Lari Giorgescu în Poezia visului „Poezia, când e bogată în semnificații și...