de MIRELA NICOLAE 

teatru si educație personaje zita o noapte furtunoasă

3 rubrica teatru si educatie de mirela nicolae rev teatrala radioÎn cadrul programului „Integrarea și promovarea femeilor pe piața muncii” coordonat în perioada aprilie 2014–octombrie 2015 de Fundația pentru o Societate Deschisă a fost publicat și studiul Stereotipuri feminine în cultura română. Personaje-cheie din literatura națională, din teatru, film și mass-media au fost analizate de patru cunoscute personalități din spațiul public național.

Mircea Vasilescu

Mircea Vasilescu

În cadrul emisiunii iClasă de la Radio România Cultural, sâmbătă, 24 octombrie 2015 (orele 10.00–10.30), profesorul Mircea Vasilescu, directorul revistei „Dilema Veche”, unul dintre autori, vorbește despre Ziţa, un personaj feminin special din dramaturgia națională. Înregistrarea integrală a materialului care analizează statutul și educația femeii prin prisma artei teatrale va fi disponibilă la rubrica Teatru și educație din Revista Teatrală Radio.

Dora Iftode in Zița

Dora Iftode în rolul Ziței, O noapte furtunoasă de I. L. Caragiale, Teatrul Masca din București

Miercuri și joi, 21 și 22 octombrie 2015, caravana proiectelor de educație ale Radio România Cultural a continuat în satul Ghermănești, comuna Snagov, din județul Ilfov. La Ora de educație muzicală și Ora de educație teatrală participă copii și tineri care au vârste cuprinse între 7–10 ani, respectiv între 14–25 ani.

Luni, 26 octombrie 2015, se încheie la Timişoara a opta ediţie a Festivalului de teatru pentru copii şi tineret „Copil în Europa”. Raluca Rădulescu a stat de vorbă, pentru aceeași emisiune,  cu Ana-Maria Pandele Andone, preşedinta Asociaţiei Culturale „Pentagon”, organizatoarea festivalului.

mirela-nicolae

Mirela Nicolae

logo revista teatrala radio

Vezi: Arhiva rubricii Teatru și educație

Alte articole de Mirela Nicolae: Reîntoarcerea la valori poate determina progresul, reportaj 

Ora de educație teatrală 

Între mesajul educaţional şi cel protestatar – NETA 2015, cronică de teatru

Realitatea dintre vis şi coşmar, cronică de teatru

Teatru la superlativ – „Noaptea lui Helver” de Ingmar Vilkvist la NETA 2015, cronică de teatru

„Ȋntre noi e totul bine”. Chiar aşa?, cronică de teatru

Un studiu memorabil: „«Tovarăşul de luptă» Caragiale”, cronică de carte

Citindu-l pe clovnul iubitor de viaţă, cronică de carte

costintuchilaTEATRU ȘI EDUCAȚIEdilema veche,educatie teatrala,emisiuni de educatie,mirela nicolae,Stereotipuri feminine în cultura română,zița o noapte furtunoasă
de MIRELA NICOLAE  În cadrul programului „Integrarea și promovarea femeilor pe piața muncii” coordonat în perioada aprilie 2014–octombrie 2015 de Fundația pentru o Societate Deschisă a fost publicat și studiul Stereotipuri feminine în cultura română. Personaje-cheie din literatura națională, din teatru, film și mass-media au fost analizate de patru cunoscute personalități...