premiul aristizza romanescu al academiei romane 2011

Tamara Buciuceanu-Botez și Ion Caramitru sunt laureații Premiului „Aristizza Romanescu” pe anul 2011, acordat de Academia Română. Tamara Buciuceanu-Botez a fost premiată pentru întreaga creaţie teatrală şi cinematografică, iar Ion Caramitru pentru Macbeth. Un studiu.

tamara buciuceanu ion caramitru premiul academiei romane

Acordarea premiilor a avut loc în Aula Academiei Române din București, joi, 19 decembrie 2013. „E greu la deal, e foarte greu, dar dacă trăim, trebuie să trăim ca şi cum am fi nemuritori. […] Sunt mândră că sunt româncă, îmi iubesc ţara şi neamul şi mulţumesc lui Dumnezeu că mai trăiesc”, a spus Tamara Buciuceanu-Botez în scurtul discurs ținut cu ocazia acordării premiului.

Mulțumind pentru distincție, Ion Caramitru a adăugat că, în prezent, teatrul a reuşit să fie în fruntea reînvierii morale a poporului român. „Teatrul îşi reîncepe soarta.”

 

costintuchilaȘTIRIaula academiei,ion cramaitru,macbeth un studiu,premiul aristizza romanescu al academiei române pe anul 2011,reînviere morală,tamara buciuceanu botez,teatru de azi
Tamara Buciuceanu-Botez și Ion Caramitru sunt laureații Premiului „Aristizza Romanescu” pe anul 2011, acordat de Academia Română. Tamara Buciuceanu-Botez a fost premiată pentru întreaga creaţie teatrală şi cinematografică, iar Ion Caramitru pentru Macbeth. Un studiu. Acordarea premiilor a avut loc în Aula Academiei Române din București, joi, 19 decembrie 2013....