teatru in tvr 2017

În cadrul programului ”Teatru în TVR”, Casa de Producție a TVR a programat în acest week end spectacolele:

Sâmbătă, 1 iulie, ora 11.00, Teatru la Cinema – ”Inelul magic”. Cu: Florin Petrini, Simona Petrini.

Cum ar fi dacă într-o zi am moșteni un Cocoș, dar nu orice cocoș, ci unul foarte isteț și curajos? Hai în ținutul Contelui bogat să descoperim frumoasa poveste a priceputului Cocoș și a inelului magic. O poveste despre istețime și curaj, spusă cu mult umor de personaje precum Cocoșul cel isteț, Zâna Dreptății, un Conte foarte bogat şi de Hoțul cam nepriceput.

Spectacol de teatru interactiv recomandat copiilor cu vârsta între 3 și 10 ani.

Sâmbătă, 1 iulie 2017, ora 20.30, Teatrul Arte dell’Anima – ”O noapte furtunoasă” de I. L. Caragiale. Regia: Florin Liţă. Cu: Alexandru Banciu, Adrian Piciorea, Mircea Alexandru Băluţă, Vlad Linţă, Voicu Aaniţei, Vlad Brumaru, Bianca Cuculici, Ana Creţu. Scenografia: Ioana Colceag.

Ana-Crețu-Zița-Bianca-Cuculici-Veta

Ana Crețu (Zița), Bianca Cuculici (Veta) în spectacolul ”O noapte furtunoasă”

Lumea lui Caragiale este și lumea noastră. Nimic nu s-a schimbat chiar atât de mult. Mulți ar fi tentați să spună că am depășit epoca mahalalei și a limbajului necivilizat, dar oare chiar este așa? Un spectacol ce parcă oglindește viața de zi cu zi pe care o cunoaștem. Un spectacol exploziv, cu multe întorsături de situație, ce te va ține cu sufletul la gură până la final. Personajele însuflețite atât de bine de acești tineri actori trăiesc intens și nu se gândesc prea mult la consecințe. 

Vezi: ”O noapte furtunoasă” la Teatrul Arte Dell’Anima din București, cronică de teatru de Pușa Roth

Duminică, 2 iulie 2017, ora 11.00, Teatru la Cinema – ”Zâna Pădurii”

În lumea poveștilor, Zâna Pădurii este ocrotitoarea tuturor viețuitoarelor pădurii, însă, Lupul cel tot timpul înfometat, se hotărî să devină el împărat! Dar cum în orice poveste binele învinge, și în povestea noastră Zâna Pădurii, cu puterile ei magice și bineînțeles, cu ajutorul micilor spectatori, îl vor învinge pe ștrengarul Lup și îl vor alunga din pădure pentru totdeauna!

Spectacol de teatru interactiv recomandat copiilor cu vârsta între 3 și 7 ani. 

seherezada_foto Mihail Cratofil

”Șeherezada”. Foto: Mihail Cratofil

Duminică, 2 iulie 2017, ora 20.30, Teatrul ”Stela Popescu” – Baletul ”Șeherezada”, povestiri din ”1001 de nopţi”. Cu participarea Baletului Teatrului ”Stela Popescu”. Regia şi scenografia: Ştefan Soare, adaptare după Mihail Fokin. Cu: Alis Gheorghe, Andrei Dogaru, Alexandru Mălăeru, Zoran Raici, Andrew Lupu. Scenografia: Viorica Petrovici.

Superproducţia ”Șeherezada”, a 12-a premieră a Teatrului ”Stela Popescu” în stagiunea care a trecut, în regia şi coregrafia maestrului Stefan Soare (adaptare după Mihail Fokin), prezintă o împletire fantastică între basm – ne aducem aminte de ”1001 de nopţi” – şi firul istoric al întâmplărilor, cu personaje-surpriză, cu evenimente care vor ţine cu sufletul la gură întreaga audienţă.

Comunicat al Casei de Producție a TVR

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva rubricii Teatru TV 

Arhiva rubricii Știri

costintuchilaȘTIRIcasa de productie tvr,Lumea lui Caragiale,Mihail Fokin,o noapte furtunoasă,Șeherezada,Ștefan Soare,stiri rtr,Teatrul Arte dell’Anima,teatrul stela popescu,Zâna Pădurii
În cadrul programului ”Teatru în TVR”, Casa de Producție a TVR a programat în acest week end spectacolele: Sâmbătă, 1 iulie, ora 11.00, Teatru la Cinema – ”Inelul magic”. Cu: Florin Petrini, Simona Petrini. Cum ar fi dacă într-o zi am moșteni un Cocoș, dar nu orice cocoș, ci unul foarte...