moliere casatorie cu de-a sila

Luni, 17 iulie 2017, Casa de Producție a TVR vă propune spectacolul ”Căsătorie cu de-a sila” de Molière, produs de TVR în anul 1968 în regia lui Radu Miron și difuzat in memoriam Florian Pittiş. Înaintea spectacolului, Dorina Lazăr este invitata emisiunii ”Vedeta săptămânii” – dialog cu Andra Gavril.

Dorina Lazăr și Andra Gavril

Dorina Lazăr și Andra Gavril

”Căsătorie cu de-a sila” de Molière. Traducere de Tudor Muşatescu. Regia: Radu Miron. În distribuţie: Ștefan Mihăilescu-Brăila, Dem Rădulescu, Mihai Fotino, Dumitru Dunea, Dorina Lazăr, Mihai Heroveanu, Ştefan Talapagă, Marius Pepino, Florian Pittiș. Scenografia: Vasile Rotaru.

Program de difuzare:

TVR 2: luni, 17 iulie 2017, ora 21.10
TVR Moldova: sâmbătă, 22 iulie 2017, ora 15.55
TVR Internațional: vineri, 21 iulie, ora 23.15/ sâmbătă, 22 iulie 2017, ora 18.00
TVR 3: duminică, 23 iulie 2017, ora 20.00. 

Casatorie cu de-a sila 1

Dorina Lazăr în ”Căsătorie cu de-a sila”

Florian Pittiș (4 octombrie 1953–5 august 2007) a fost unul dintre cei mai îndrăgiţi actori de teatru, dar și regizor, traducător, interpret de muzică folk și realizator de emisiuni radio. Se face remarcat în roluri precum Traian din ”Titanic Vals” de Tudor Mușatescu, regia Toma Caragiu, 1975,  Ariel din ”Furtuna” de William Shakepeare, regia Liviu Ciulei, 1978 sau Domnul Loyal din ”Tartuffe” de Molière, regia Alexandru Tocilescu, 1982.

Florian Pittiș în ”Căsătorie cu de-a sila”

Florian Pittiș în ”Căsătorie cu de-a sila”. Sursa foto: TVR

În anul 1992 întemeiază, alături de Mircea Baniciu, Mircea Vintilă și Vladi Cnejevici, formația Pasărea Colibri, cu care concertează până în 2001 și împreună cu care înregistrează patru albume.

La 7 februarie 2004, Președintele României Ion Iliescu i-a conferit artistului Florian Pittiș Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D – ”Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”. 

Teatrul Național de Televiziune este un proiect al Casei de Producție a TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe www.tvrplus.roProducător coordonator: Demeter András István.

Comunicat al Casei de Producție a TVR

Portret Florian Pittiș la rubrica Remember de Annie Muscă

logo-revista-teatrala-radioVezi și: Arhiva rubricii Teatru TV 

Arhiva rubricii Cronica de teatru tv de Ani Bradea

costintuchilaTEATRU TValexandru tocilescu,casa de producție a tvr,Căsătorie cu de-a sila,dem rădulescu,dorina lazăr,Dumitru Dunea,florian pittiș,liviu ciulei,marius pepino,mihai fotino,Mihai Heroveanu,moliere,Radu Miron,stefan mihailescu braila,Ştefan Talapagă,tartuffe,tudor musatescu
Luni, 17 iulie 2017, Casa de Producție a TVR vă propune spectacolul ”Căsătorie cu de-a sila” de Molière, produs de TVR în anul 1968 în regia lui Radu Miron și difuzat in memoriam Florian Pittiş. Înaintea spectacolului, Dorina Lazăr este invitata emisiunii ”Vedeta săptămânii” – dialog cu Andra Gavril. ”Căsătorie cu...