jocul-de_a-vacanta-olimpia-arghir-tvr

Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, la ora 20.00 și duminică, 27 noiembrie 2016, la ora 8.00, la TVR 3 Casa de producție a TVR a programat spectacolul Jocul de-a vacanța de Mihail Sebastian. Regia: Olimpia Arghir. Distribuția: Valentin Uritescu (Bogoiu), George Alexandru (Ștefan Valeriu), Elvira Deatcu (Corina), Tamara Buciuceanu (Madam Vintilă), Ion Lucian (Maiorul), Vasile Mentzel (Domnul), Paula Sorescu-Lucian (Doamna), Matei Stoenescu (Jeff), Mugur Frunzetti (Mecanicul). Redactor: George Mladen.

poster-jocul-de-a-vacanta

Jocul de-a vacanţa, scrisă de Mihail Sebastian (nume real: Iosif Hechter, n. 18. octombrie 1907, Brăila–d. 29 mai 1945, București) în 1939, este una din cele mai populare piese din dramaturgia românească, adaptate pentru micul ecran. Pe parcursul celor 60 de ani de Teatru Naţional de Televiziune, aproape fiecare generaţie are propriul său „joc de-a fericirea”. Lucian Pintilie, care avea numai 24 de ani când a devenit regizor de teatru-tv, a fost interzis în 1957, după vizionarea ultimei forme a Jocului de-a vacanţa de către un înalt activist de partid (oficial pentru „imixtiunea unei piese burgheze în structurile sănătoase ale teatrului socialist”, în realitate pentru că în distribuţie era o iubită a tovarăşului).

tamara-bucuiuceanu-george-alexandru-jocul-de_a-vacanta

Tamara Buciuceanu și George Alexandru în Jocul de-a vacanța, regia: Olimpia Arghir, 1995

În 2016, pe 30 ianuarie, la TVR 3 a fost difuzată versiunea din 1981 a piesei Jocul de-a vacanţa, adaptarea şi regia TV: de Geo Saizescu, cu ocazia aniversării lui Florin Piersic la 80 de ani (27 ianuarie 2016), în distribuţie, alături de Florin Piersic (Bogoiu), fiind Violeta Andrei, Matei Alexandru, Tamara Buciuceanu-Botez, Victor Moldovan, Sebastian Papaiani, Coca Andronescu, Marian Hudac, Mariana Cercel, Vasile Filipescu. Tot în 2016 a avut premiera mai noua versiune tv a „comediei romantice”, semnată de Anca Maria Colțeanu, cu Maria Dinulescu (Corina), Gheorghe Visu (Bogoiu), Demeter András (Ştefan Valeriu), Gabriel Radu (Maiorul), Adriana Nicolae (Madam Vintila), Cristian Bota (Jeff), Mona Ciută (Cucoana), Iulian Burciu (Domnul), Cristian Toma (Un mecanic), Andra Gavril (Ágnes).

george-alexandru-jocul-de-a-vacanta

George Alexandru

La 14 de ani după versiunea a lui Geo Saizescu, în 1995, Jocul de-a vacanţa a fost montată de Olimpia Arghir. În rolul lui Ștefan Valeriu, George Alexandru, care s-a născut pe 21 noiembrie 1957 şi a murit în prima zi a acestui an, 2016.

Teatrul Național de Televiziune este un proiect al Casei de Producție a TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe www.tvrplus.ro. Producător coordonator: Demeter András István.

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva rubricii Teatru TV 

Arhiva rubricii Cronica de teatru tv de Ani Bradea 

costintuchilaTEATRU TVgeorge alexandru,jocul de-a vacanta,mihail sebastian,olimpia arghir,tamara buciuceanu,valentin uritescu
Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, la ora 20.00 și duminică, 27 noiembrie 2016, la ora 8.00, la TVR 3 Casa de producție a TVR a programat spectacolul Jocul de-a vacanța de Mihail Sebastian. Regia: Olimpia Arghir. Distribuția: Valentin Uritescu (Bogoiu), George Alexandru (Ștefan Valeriu), Elvira Deatcu (Corina), Tamara Buciuceanu (Madam...